Sindicalistii din Sanatate au trecut la pichetari

Sindicalistii din Sanatate au trecut la pichetari

0 347

Angajatii din sistemul sanitar au pichetat Parlamentul si sediile prefecturilor din tara. Eliminarea inechitatilor salariale, cresterea lefurilor cu 25 % in 2016 si deblocarea posturilor de specialitate din domeniul sanatatii sunt cateva din doleantele liderilor de sindicat Medisan-Sanitas Brasov

Angajatii din sistemul sanitar au pichetat Parlamentul si sediile prefecturilor din tara. Eliminarea inechitatilor salariale, cresterea lefurilor cu 25 % in 2016 si deblocarea posturilor de specialitate din domeniul sanatatii sunt cateva din doleantele liderilor de sindicat Medisan-Sanitas Brasov. Memoriul pe care l-au inaintat Institutia Prefectului va ajunge la Ministerul Sanatatii.
Bolnavii nu au cum sa fie tratati corespunzator atata vreme cat nu exista suficienti angajati. Pentru a se schimba situatia este nevoie de deblocarea tuturor posturilor de specialitate din sanatate si asistenta sociala. Angajatii cer respectarea promisiunii de alocare a 6 % din PIB pentru sanatate, reglementarea de urgenta a retelei de medicina scolara grav afectata in ultima perioada dar si acordarea sporurilor specifice pentru medici si pentru timpul in care se afla in serviciul de garda.
La Brasov, reprezentantii Uniunii spital asistenteTESA din Sanatate nu au pichetat Prefectura, asa cum s-a intamplat in alte judete, ci au ales sa poarte un dialog cu prefectul.
Din cauza salarizarii necorespunzatoare, mare parte din personal a plecat sa lucreze in spitale si clinici private din tara si strainatate. La deficienta de personal se adauga lipsa materialelor sanitare si a medicamentelor. Toate cererile au fost transmise prefectului Ciprian Bancila, care va inainta memoriul catre minister.
Daca revendicarile nu vor fi solutionate, liderii de sindicat au transmis ca vor avea loc proteste la nivelul tuturor unitatilor sanitare si medico-sociale din tara.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.