Sindicalistii au iesit in strada

Sindicalistii au iesit in strada

0 59

Asa cum era de asteptat valul nemaioprit de scumpiri are si repercusiuni aspru alesilor poporului. Mai mult de 150 de sindicalisti au pichetat ieri sediile Ministerului Muncii si Ministerul Finantelor, iar acestora adauganduli-se alti 9.000 care au pichetat prefecturile din tara, nemultumiti de propunerile „demagogice” si de „politica ieftina” a Guvernului, care refuza majorarea salariului minim de la 500 la 540 de lei.
Dupa doua zile de negocieri in urma carora nu au obtinut solutionarea revendicarilor, sindicalistii au hotarat sa iasa in strada timp de trei ore, protestele urmand sa continue potrivit legii pana se va ajunge la un consens. Saptamana trecuta, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, declara ca dupa data de 1 iulie, sindicalistii nu vor mai accepta majorarea salariului minim de la 500 de lei pana la 540 de lei si vor cere 600 de lei.
„Noi le-am cerut sa-si respecte semnaturile date pe Hotararea de Guvern din 1 ianuarie si sa aduca salariul minim pana la 540 lei. Daca nu vor accepta, vom continua manifestarile de protest. Daca ei nu-si asuma raspunderea de a-si respecta angajamentele luate, repercusiunile se vor vedea in toamna. Partidele au facut ieri (la Cotroceni – n.r) o demonstratie de intrecere socialista, care sa ne apere mai mult. In loc sa iasa pe sticla si sa faca declaratii, ar trebui sa faca o initiativa legislativa”, a declarat secretarul general al CNSLR, Sorin Stan.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.