Sinaia: achizitia unui nou telescaun

Sinaia: achizitia unui nou telescaun

0 92

Primaria Sinaia intentioneaza sa cumpere, cu 3,97 milioane de euro, o instalatie de transport pe cablu de tip telescaun, pentru zona de schi Valea Soarelui.
Telescaunul va avea o capacitate de patru locuri, va fi acoperit si va functiona in statiunea Sinaia, de la cota 1.785 pana la cota 2.080.
„In vederea imbunatatirii infrastructurii turistice din Sinaia si a pregatirii Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013, si tinand cont de faptul ca prin acest proiect se realizeaza infrastructura necesara sustinerii probelor de schi si snowboard din cadrul festivalului, s-a identificat ca oportunitate dotarea partiilor din Valea Soarelui cu instalatie de transport pe cablu, tip telescaun (…). Prin aceasta achizitie, turistii vor avea mai multe posibilitati de coborare, astfel incat sa poata folosi pentru agrement partiile din Valea Soarelui si Valea Dorului”, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.
El a adaugat ca Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, alocarea unei sume de 9,5 milioane de lei pentru administratia locala din Sinaia, in completarea surselor proprii, cu scopul finantarii proiectelor de investitii in turism pe 2009.
Licitatia pentru achizitia telescaunului va avea loc pe 10 iunie. Lucrarile de constructie ar urma sa fie initiate in luna iulie si sa fie finalizate in ianuarie 2010.
„Avand in vedere ca finantarea se va face pe etapele de executie, in functie de sumele alocate de la bugetul de stat si cel local, este posibil ca termenul de finalizare sa fie prelungit”, a spus Oprea.
Pentru a participa la licitatie, firmele trebuie sa demonstreze ca au inregistrat in ultimii trei ani afaceri de peste 50 milioane de lei si profit. Totodata, contractul prevede o garantie de 330.000 lei din partea ofertantilor.
Achizitia face parte din proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Sinaia-Perla Carpatilor”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.