Simulari la evaluare si Bac

Simulari la evaluare si Bac

0 99
Saptamana viitoare incep simularile examenului de evaluare pentru clasa a 8-a, urmate indeaproape de simularile pentru bac. Nici copiii din ciclul primar nu scapa de examene: anul acesta va avea loc o evaluare pilot pentru clasele a 2-a, a 4-a si a 6-a. Cate doua scoli din judet au fost alese sa participe la aceste evaluari.
Primele emotii le vor avea elevii de a 8a. Incepand din 30 ianuarie, cand va avea loc proba de limba si literatura romana si pana in 6 februarie, elevii ultimei clase de gimnaziu vor trece prin focul examenelor in avans. Rezultatele simularilor vor ajuta la evaluarea elevilor si la remedierea lacunelor din educatia lor, astfel incat, pana in vara sa fie pregatiti sa faca fata exemenelor reale, considera Maria Magdolna Szabo, inspector general adjunct al ISJ Brasov.  
Pe 25 februarie incep simularile pentru bacalaureat.
Nici cei mici nu sunt scutiti de emotiile examenelor. Ministerul deruleaza un proiect pilot de evaluare al claselor a 2-a, a 4-a si a 6a, pentru care au fost alese mai multe scoli esantion din tara. La Brasov, evaluarea pentru clasa a 2-a,a 4a si a 6a vor avea loc in cate 2 scoli din judet, respectiv in rasnov, Budila, Holbav, Sambata de Sus, Fagaras si Parau.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.