Simulare electronica pentru tezele nationale

Simulare electronica pentru tezele nationale

0 107

Pentru a nu mai avea surprizele de anul trecut de la examenele de capacitate se bacalaureat, Ministerul Educatiei se pregateste din timp. In dimineata zilei de 18 aprilie va fi organizata simularea transmiterii electronice a variantei de subiect pentru tezele cu subiect unic la matematica, clasa a VII-a, semestrul al II-lea al anului scolar in curs. Simularea se realizeaza fara elevi si fara subiecte reale, in 30% din unitatile de invatamant care scolarizeaza elevi de clasa a VII-a.


La nivelul fiecarui inspectorat scolar se va constitui o comisie care va stabili lista cu unitati scolare incluse in simularea tehnica a transmiterii subiectelor, insa vor avea prioritate acele scoli la care accesul este dificil sau care se afla la distanta mare de resedinta de judet.


Dupa ce vor intra in posesia variantei de subiect, membrii comisiei o vor distribui in conditii de securitate catre unitatile scolare participante la simulare. In aceasta etapa, se va avea in vedere faptul ca in conditiile reale de desfasurare a acestui examen, ISJ/ISMB raspund de securitatea si confidentialitatea subiectelor din momentul in care le primesc si pana acestea ajung in scoli.


Dupa incheierea simularii, fiecare inspectorat va colecta si centraliza informatii de la fiecare scoala participanta pe care le va pune la dispozitia Ministerului Educatiei si Cercetarii sub forma unui raport sintetic.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.