Simulare de jaf cu iz puternic de montaj

Simulare de jaf cu iz puternic de montaj

0 61

Simulare de atac asupra unei firme din Ghimbav! Politistii brasoveni au testat capacitatea de reactie a firmei care asigura paza obiectivului. Actiunea a fost organizata dupa ce, in urma cu 2 saptamani, paznicul unei firme din Sacele si-a pierdut viata iar doua casiere a fost bruscate de 5 jefuitori, care au plecat cu o prada de 18.000 de lei. Simularea de la Ghimbav a decurs atat de bine incat le-a trezit jurnalistilor care i-au insotit pe politisti suspiciunea ca actiunea a fost un montaj.
Politistii brasoveni sunt implicate de mai multa vreme in organizarea de simulari menite sa testeze viteza de reactie a firmelor de paza, in urma diverselor incidente infractionale comise impotriva mai multor obiective din oras. Miercuri seara, „victima” aleasa de politisti a fost o firma situata in apropierea localitatii Ghimbav. Actiunea s-a desfasurat ca la carte. Paznicul era vigilent in ghereta lui. Dupa ce a aflat ca este o simulare organizata de politisti, a chemat masina de interventie. Chiar doua astfel de vehicule, care si-au facut aparitia dupa 9 minute si jumatate, cu 30 de secunde inainte ca timpul prevazut in contract sa expire. Agentii au venit insotiti si de un caine special dresat pentru astfel de cazuri.
Tocmai din pricina fluentei cu care a decurs operatiunea, jurnalistii prezenti la eveniment au remarcat ca simularea a contrastat flagrant cu circumstantele jafului de la depozitul de bauturi din Sacele, soldat cu moartea unui om si disparitia a 18.000 de lei. Jefuitorii au profitat atunci de faptul ca firma nu avea sisteme de supraveghere si de avertizare si nici nu-si luase masuri de precautie, desi in casierie tocmai intrasera incasari consistente. Tot jurnalistii isi amintesc de alte simulari organizate de politisti, cand echipa de interventie a sosit la un obiectiv din buricul targului dupa o perioada dubla fata de cea stabilita in contract. Inseamna ca, intre timp, fie societatile brasovene si-au pus la punct sistemele de paza, fie politistii au nimerit-o la simulare chiar pe una din putinele care s-au conformat prevederilor legale in materie de alrmare si interventie. Fie, asa cum au crezut toti reprezentantii mass-media, politistii au facut de data asta un montaj reusit.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.