SIMPLU DIVERTISMENT?

SIMPLU DIVERTISMENT?

0 218

?


??


„Foaie verde de trifoi;


?Nu ne mai luati de maimutoi;


?Foie verde de trifoi;


?Am adus norocul peste voi”


?


?


?


??????????? ??????????????????????? ????????????? D? i? v? e? r? t? i? s


?


?


E soc, e o cumplita lovitura de berbece.


De n-ar fi trist …!


Desi e trist, al naibii de trist, trebuie recunoscut: este exceptional, extraordinar de exact si concis – SUPERB! Bravo Divertis!


Cu siguranta orice detaliere, orice comentariu nu face decat sa strice atat formidabila corectitudine a fotografiei Romaniei de astazi realizata de grupul Divertis cat si exceptionala capacitate de sinteza (practic trei versuri) totusi ……. iata cateva comentarii.


Mai intai sa repartizam populatia Romaniei in trei cercuri concentrice astfel: cercul mic 5%, cercul mijlociu 15% si cercul mare (la exterior) 80%.


Despre cat de greu se poate trece dintr-un cerc in altul (din exterior spre interior) si de ce cercul mare la exterior cu alta ocazie, acum iata ocupantii:


a) cercul mare????? – 80% – MAIMUTOII


b) cercul mijlociu – 15% – curelele de transmisie


c) cercul mic – 5 % ??– dansii adica ALESII??


Pornind de la termenul folosit de Divertis si avand in vedere ca in campania electorala ni se arata banana iar intre mandate ni se arunca coaja, chiar daca nu e amuzant, trebuie recunoscut cu sinceritate: eticheta este corecta asadar suntem MAIMUTOII.???


Avand in vedere aceasta stare de fapt cu siguranta ca intelectualii poporului roman (analisti, sociologi, politologi etc.), multi dintre ei cantonati in cercul mijlociu (15%) pot scrie tratate intregi sau dezbate la infinit despre cat de mult mizeaza in campanie alesii pe PROSTIA si CREDULITATEA? maimutoilor, pardon a …electoratului.


De asemenea intelectualul roman va dezbate ?ndelung si NEUTRU (!?) si despre cat de mult mizeaza alesii atat pe lasitatea, frica si divizarea ?maimutoilor? cat si pe incapacitatea acestora de a urmarii si a impune respectarea promisiunilor intre mandate.


Cercul mijlociu; aici sau mai bine-zis de aici se trage jalea poprului roman, aici se afl? raspunsul la o dureroasa intrebare a regretatului Octavian Paler ? „ce este stricat la poporul meu”.


Aici sunt curelele de transmisie dintre celelalte doua cercuri, in principal, aici sunt purtatorii de ordine si dispozitii de la alesi c?tre popor, supraveghetori, respectarii regulilor si binenteles furtunurile aspiratoarelor de taxe si impozite.


?


Intr-un registru gen Divertis – adica umoristic? – sa ne intrebam daca nu cumva aici in zona cu furtunurile s-a nascut? zicala „daca nu curge pica”.


Intr-un registru serios sa enumeram cativa ocupanti ai acestui cerc. Aici este atat gardianul care a obligat detinutul politic sa manance excremente cat si politistul (militianul) care te umileste si te bate cand te cheama (sau te chema) la sectie dar din pacate si academicianul care si-a turnat la SECURITATE rude, prieteni, colegi.


Aici regasim marea majoritate a romanilor cu dublu standard; umili, servili cu cei de sus, aroganti, brutali cu cei de jos.


Facand haz de necaz s-ar putea spune ca aici este romanul cel mai complex pentru ca in cercul de sus sunt doar aroganti iar in cel de jos doar batjocoriti.


In cercul mic – 5 % – sunt cele trei puteri ale statului de drept sau mai bine-zis sunt in mare parte lichelele (si urmasii lor) care nefacand pasul inapoi in decembrie ’89? conform unui celebru apel au ocupat fotoliile acestor puteri.


Despre acestia acum si aici reluam doar un vers al formatiei de divertisment (?!) – Divertis.


„Am adus norocul peste voi”


?


Ion Ghe. Cumpana


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.