Simone Tempestini a câştigat Raliul Braşovului

Simone Tempestini a câştigat Raliul Braşovului

0 680
La doar 20 de ani, Simone Tempestini a obţinut prima sa victorie în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop.
Pilotând un Ford Fiesta R5 şi avându-l copilot pe Dorin Pulpea, Simone a dominat ,,Tess Rally 44”, fiind cel mai rapid pe şapte din cele nouă probe speciale.
Ritmul impus de juniorul echipei ,,Napoca Rally Academy” a fost unul foarte ridicat, având la finalul întrecerii un avans de peste un minut şi jumătate, faţă de echipajul Edwin Keleti / Botond Csomortani (Ford Fiaesta R5) clasat pe locul secund.
Locul trei a fost ocupat de echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Marza (Skoda Fabia R5) Un adversar comun pentru toate echipajele a fost vremea, ploioasă, pe alocuri cu ceaţă, care a provocat şi unele spectaculoase ieşiri în décor, din fericire fără urmări pentru echipaje. La această ediţie, au fost consemnate 13 abandonuri, din diferite cauze, cea mai des întâlnită fiind ploaia.
,,Sunt foarte fericit pentru prima victorie. A fost un raliu frumos, dar greu. Condiţiile au fost destul de înşelătoare, mai ales pe probele lungi, Babarunca şi Cheia, însă m-am înţeles foarte bine atât cu maşina cât şi cu navigatorul meu. Sper să o ţin tot aşa şi în etapele următoare.” a adaugat Simone Tempestini.
Următoarea etapă în Campionatul Naţional de Raliuri va fi ,,Raliul Aradului” (8-9 mai).
Foto : Dan Terea
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.