Simona Halep şi-a aflat astăzi adversarele de la Turneul Campioanelor, competiţie ce se va desfăşuta în Singapore, în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie. Jucătoarea noastră face parte din Grupa Roşie. Componenţa celor două grupe:

Grupa Roşie: Simona Halep, Maria Sharapova, Agnieska Radwanska, Flavia Pennetta.

Grupa Albă: Garbine Muguruza, Petra Kvitova, Angelique Kerber, Lucie Safarova.

Ediţia cu numărul 45 a Turneului Campioanelor este o afacere sută la sută europeană, pentru prima dată după 2006, în condiţiile în care Serena Williams – lider mondial şi câştigătoare a trei dintre cele patru turnee de Mare Şlem ale lui 2015 – a pus punct sezonului său după US Open, pentru a se reface fizic şi emoţional după un an în care a concurat accidentată. Simona Halep(2 WTA) este astfel principala favorită a competiţiei rezervate celor mai bune opt sportive ale sezonului în circuitul WTA. În total, şapte ţări de pe „bătrânul continent” sunt reprezentante la Singapore, Cehia fiind singurul stat care trimite în luptă două tenismene: Petra Kvitova şi Lucie Safarova.

În primele patru zile ale competiţiei, fiecare jucătoare va întâlni oponentele din grupa sa (3 meciuri), urmând ca primele două clasate să se califice în semifinale, acolo unde se întâlnesc jucătoarele clasate pe locul unu şi respectiv pe locul doi, în grupe distincte.

Ierarhia finală în cadrul grupei este stabilită de următoarele criterii:

1.Numărul mai mare de victorii.

2. Numărul mai mare de meciuri jucate.

3. Rezultatul direct, în cazul în care două sportive au un număr egal de victorii

Dacă există trei jucătoare care să aibă o linie de clasament similară, diferenţa se face astfel:

  • a) dacă una dintre jucătoare are unul sau două meciuri mai puţin disputate este eliminată, iar celelalte două tenismene sunt departajate de meciul direct
  • b) procentajul mai mare de seturi câştigate
  • c) procentajul mai mare de game-uri câştigate

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.