Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor!

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor!

0 60

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor, după cum anunţă site-ul oficial al WTA. Anunţul a fost făcut joi, chiar din Singapore. Ea ajunsele la faţa locului încă de acum 2 zile. Diagnosticată în urmă cu două săptămâni cu hernie de disc, liderul mondial nu îşi poate duce la capăt actualul sezon, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi. ,,Decizia a fost dificilă. Este întotdeauna dificil să mă retrag de la un turneu mare. De fapt, cred că este pentru prima oară în viaţa mea, deci a fost o decizie dificilă, dar este mai bine pentru sănătatea mea. Darren Cahil a fost sută la sută pentru retragere, pentru că este îngrijorat de problemele pe care le am la spate. Mi-a spus că mai întâi este vorba despre sănătate. A fost de acord cu asta că mi-a fost mai uşor să iau decizia”, a declarat Simona Halep pentru WTA Insider
Chiar dacă s-a retras de la Turneul Campioanelor, Simona Halep nu mai poate pierde locul 1 mondial la sfârşitul acestui an. Ea va termina pe această poziţie pentru al doilea an consecutiv. Iar de luni, românca va intra în top 10 all-time la numărul de săptămâni petrecute în fotoliul de lider, cu 51 de săptămâni, urmând să o egaleze pe Viktoria Azarenka.
Dacă se va opera, Halep va urma o lungă perioadă de refacere și recuperare, astfel încât nu va fi disponibilă nici pentru meciul României în FED Cup, programat în februarie 2019. Oricum, jucătoarea noastră ar putea pierde prima poziție mondială la începutul anului viitor, dacă nu va participa la turneele din debutul lui 2019.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.