Simona Halep s-a impus în turneul de la Dubai : 3-6, 6-3,...

Simona Halep s-a impus în turneul de la Dubai : 3-6, 6-3, 7-6, cu Elena Rybakina!

0 109

Pentru a doua oară în carieră, după victoria din 2015, Simona Halep a triumfat în turneul de la Dubai, după o finală foarte disputată, care a depășit două ore de joc.
A fost primul titlu câștigat de Halep în 2020 și al 20-lea al carierei. O finală foarte grea, un meci de un nivel foarte bun, de o intensitate maximă. Halep a început ezitant, în fața unei jucătoare foarte tinere (20 de ani), care a lovit mingea cu putere și, profitând de statura  înaltă, a agățat cu succes mingile. Primul set a revenit jucătoarei din Kazahstan, însă Halep a revenit spectaculos în setul secund, când a condus ostilitățile și a egalat situația, după 6-3.

Setul decisiv a fost epuizant, nu doar pentru cele două jucătoare, ci și pentru fanii Simonei, care au încurajat-o fără pauză. Setul decisiv a fost însoțit de mult suspans și a generat o dispută și în plan mental.
S-a ajuns la tie break, adversara Simonei a condus cu 1-0, însă, de acolo, Halep a revenit impresionant și a profitat de faptul că adversara ei a cedat inițiativa, parcă ușor resemnată și obosită.
Simona a ajuns la 6-5 în tie break și de acolo până la succes a fost un singur pas. Simona s-a prăbușit pe teren, savurând o victorie mare, care îi poate da mare încredere pentru viitoarele apariții în turnee.

„În unele momente, nu am putut atinge mingea, dar am luptat din greu. Îmi place să joc aici și am dat totul. Acum sunt aproape moartă de oboseală. Am crezut că termin meciul la 6-5, dar poate că eram prea încrezătoare.
A trebuit să continui să lupt, dar cred că am dat tot ce am avut mai bun. E întotdeauna o săptămână minunată în Dubai. Am amintiri frumoase din toți acești ani în care am fost aici. De fiecare dată mă bucur când vin aici și încerc să câștig de fiecare dată.
Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut continuu din tribune. Am avut parte de o susținere minunată. Apreciez susținerea voastră și trebuie să vă mulțumesc din nou”, au fost primele cuvinte ale jucătoarei noastre, după epuizanta finală de la Dubai.

Traseul Simonei Halep la Dubai:
* 1-6, 6-2, 7-6(7) vs Ons Jabeur (Tunisia, 45 WTA) – în optimi
* 3-6, 6-2, 6-2 vs Aryna Sabalenka (Belarus, 13 WTA) – în sfertur
* 6-2, 6-0 vs Jennifer Brady (SUA, 52 WTA) – în semifinala.

Pentru calificarea în finală, Simona va primi 372.200 de dolari şi 305 puncte WTA. Câștigătoarea trofeului de la Dubai va primi 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.

După acest turneu, Halep își consolidează locul secund în ierarhia mondială.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.