Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului de la...

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Indian Wells

0 126

Cotată cu şansa a doua la trofeul californian, Simona Halep s-a calificat, pentru a şaptea oară în carieră, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells. Pentru aceasta, Halep a avut nevoie de 86 de minute, timp în care a învins-o clar pe reprezentanta Cehiei, Barbora Strycova (50 WTA), scor 6-2, 6-4. Românca a practicat un joc în care şi-a etalat superioritatea, în faţa unei adversare care nu i-a câştigat vreodată vreun set în partidele oficiale. Punctând mai bine în toate compartimentele jocului, de la eficienţa în spatele serviciului, la aşi, Halep s-a propulsat spre victorie cu 18 lovituri câştigătoare, faţă de 8 ale adversarei.

În turul următor, Simona va juca împotriva unei sportive din afara primei sute mondiale, Kateryna Kozlova (114 WTA, Ucraina), autoarea unei mari surprize în faţa bielorusiei Aliaksandra Sasnovich (cap de serie 31), scor 6-4, 2-6, 6-0.

Halep s-a legat de ziua de 8 martie: ,,Ştiu că am mulţi fani aici. Simt dragostea lor, aprecierea. De asta joc un tenis bun de fiecare dată când vin aici. E o adevărată plăcere Este o mare zi pentru noi, femeile. Eu am comandat un buchet de flori pentru mama. În România e o zi importantă. Şi în fiecare an sunt aici, aşa că sunt puţin tristă că nu pot sărbători, dar voi avea apoi timp. Cred că femeile pot vedea şi trebuie să creadă că pot face orice. Putem realiza orice. Putem fi femei de succes, nu există limită. Nu doar bărbaţii pot face lucruri măreţe. Şi noi, femeile, putem realiza orice. Cred că se pot inspira din cariera mea. Dacă nu renunţi niciodată, atunci poţi reuşi orice„, a spus Halep, după meciul cu Barbora Strycova.

Pentru a ajunge din nou în fotoliul de lider al ierarhiei mondiale, Simona Halep, care acum ocupă poziția secundă în clasamentul WTA, are nevoie de, cel puțin, calificarea în finala turneului de la Indian Wells.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.