Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Roma,...

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Roma, unde o va întâlni pe Yulia Putintseva

0 24

Simona Halep (2 WTA, favorită nr. 1) s-a calificat în sferturile  turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro, după ce a învins-o în două seturi, 7-5, 6-4, pe ucraineanca Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA). Yastremska a început mai bine meciul și a condus cu 2-0. Simona a făcut însă rebreak-ul și a egalat la 3. S-a mers cu serviciul până la 5-5, când sportiva noastră a reușit din nou break-ul și a servit pentru set, pe care și l-a adjudecat cu 7-5 în 43 de minute de joc. Simona a început setul secund și s-a desprins la 3-0, cu două break-uri. La acest scor, Dayana Yastremska și-a crescut nivelul de joc și a reușit un break, reducând avantajul Simonei. La 4-2, Simona a avut 4 mingi de break, dar ucraineanca s-a impus pe propriul serviciu și s-a apropiat la un singur joc de sportiva noastră. Halep și-a făcut serviciul și s-a desprins la 5-3. Ucraineanca și-a făcut apoi serviciul, iar Simona a servit pentru meci, pe care l-a încheiat cu 6-4 în setul secund.

Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 puncte WTA şi 37.910 euro.

În următorul meci, Simona o va înfrunta pe Yulia Putintseva, din Kazahstan, care a trecut de compatrioata ei, Elena Rybakina, scor 4-6, 7-6, 6-2. De notat că Putintseva s-a impus incredibil, după ce a fost condusă în setul secund, cu 5-2!

De remarcat că semifinalele și finalele turneului de tenis de la Roma sunt primele meciuri în care va fi permisă prezența a peste 1000 de spectatori, cu respectarea regulilor de distanțare socială aflate în vigoare, a regulii de purtare obligatorie a măștii de protecție și, în plus, locurile vor fi marcate și numerotate în prealabil pentru a asigura distanța minimă permisă între spectatori.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.