Simona Halep a coborât pe locul trei mondial

Simona Halep a coborât pe locul trei mondial

1 34

Naomi Osaka (Japonia) a triumfat sâmbătă, la Australian Open, după ce a învins-o în finală, cu 6-4, 6-3, pe Jennifer Brady (SUA) și a cucerit astfel al 4-lea titlu de Grand Slam al carierei!

În această situație, japoneza a întrecut-o pe Simona Halep (România) în clasamentul mondial. Simona Halep a rămas cu 7.255 de puncte după ce s-a oprit în sferturi la Australian Open, în timp ce Naomi Osaka a acumulat 7.835 de puncte. Japoneza și-a adjudecat al 4-lea titlu de Grand Slam al carierei!

Românca ocupa de mai bine de un an locul 2 mondial, iar în Top 10 WTA se află de peste 7 ani. Simona Halep coboară pe poziția a treia, fiind devansată de Naomi Osaka, începând de luni.

Astfel, Naomi Osaka, cea care a început turneul pe locul 3, urcă o poziție, neputând să o întreacă și pe Ashleigh Barty! Australianca se află în continuare în fotoliul de lider mondial, având 9.186 de puncte. Halep coboară pe locul 3, cu 7.255 de puncte, iar în Top 5 se mai găsesc Sofia Kenin (SUA, 5.760 de puncte) și Elina Svitolina (Ucraina, 5.370 de puncte).

Simona Halep poate acumula din nou puncte în clasament peste două săptămâni, atunci când constănțeanca revine în competiții, la tuneul de categorie WTA 500 de la Doha (Qatar), în perioada 1 – 6 martie 2021.

După competiția WTA 500 de la Doha, la care va fi cap de serie numărul 2, Simona își va apăra titlul la turneul WTA 1000 de la Dubai, în perioada 7 – 13 martie.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.