Siguranta rutiera brasoveana a fost premiata la Bruxelles

Siguranta rutiera brasoveana a fost premiata la Bruxelles

0 246

Primaria Municipiului Brasov a primit un premiu special ravnit de multe orase din tara noastra. Comisia Europeana a apreciat eforturile sustinute din ultima perioada si a oferit municipalitatii premiul de excelenta pentru siguranta rutiera la sectiunea Regiuni si orase, pentru anul 2008.
Aceste premii s-au acordat in 12 noiembrie 2008, la Bruxelles, pentru initiative clare, exemplare si efective, puse in practica de catre membrii semnatari ai Cartei Europene pentru Siguranta Rutiera, parte a Programului European de Actiune pentru Siguranta Rutiera.
Decernarea premiilor s-a facut in prezenta domnului Antonio Tajani- vicepresedinte al Comisiei Europene- responsabil pentru transport.
Brasovul a fost declarat castigator la sectiunea Regiuni si orase, unde a fost nominalizat alaturi alte 3 primarii : Larisa din Grecia; Seinajoki- Finlanda , Pafos – Cipru.
Carta Europeana pentru Siguranta Rutiera a fost lansata de catre Comisia Europeana acum 4 ani cu scopul de a de a contribui la reducerea cu 50% a numarului de accidente mortale pana in anul 2010. Pana in luna septembrie 2008, mai mult de 1200 de autoritati publice si institutii, companii private, ONG-uri din toata Europa au semnat aceasta carta asumandu-si angajamentul de a actiona pentru atingerea scopului, prin activitatile lor curente.
Pentru siguranta rutiera si disciplina in trafic se va implementa in 2012, sistemul de monitorizare a traficului constand in 100 camere video care se vor instala in principalele intersectii din oras.
Acest plan va reduce cu 30% numarul accidentelor cauzate de viteza marita cu care se circula in oras si va contribui la educarea conducatorilor auto privind respectarea culorilor semaforului.
Pentru garantarea sigurantei pietonilor se vor instala 1000 de sisteme de reducere a vitezei in apropierea trecerilor de pietoni si impreuna cu semnalizarea corespunzatoare a acestora vom obtine o reduce cu 30km/h a vitezei in apropierea trecerilor pentru pietoni
Se vor realiza 11 km de piste speciale pentru biciclisti astfel incat acestia sa fie cat mai feriti de traficul rutier.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.