Sibiul un exemplu pentru Brasov?

Sibiul un exemplu pentru Brasov?

0 94

Autoritatile locale sibiene pot sa se declare multumite de veniturile pe care orasul pe care il conduc le-a atras de la inceputul acestui an, de cand s-a mandrit cu statutul de „capitala europeana a culturii”. ?i asta pentru ca, numai in primele noua luni ale anului, la? visteria locala, orasul a reusit sa atraga, numai din turism, venituri de aproximativ 200 milioane de euro.


In perioada ianuarie-octombrie, un turist strain a cheltuit in medie 130 de euro pe zi, pentru cazare si doua mese pe zi, asta in conditiile in care tarifele la cazare in Sibiu au fost, anul acesta, mai mari fata de alti ani. Preturile medii pentru o camera s-au situat la un nivel de 40 de euro, dar costurile au ajuns chiar si la un nivel de 200 euro pe noapte, in cazul unitatilor de cazare cotate cu multe stele. Potrivit calculelor AJT, turistii au cheltuit doar pentru cazare in jur de 80-90 de euro, buget la care s-au mai adaugat alti aproximativ 40 de euro pentru mese si diverse mici cumparaturi.


Directorul executiv al AJT Csaba Gyarmati sustine faptul ca, potrivit datelor oferite de hotelieri, fiecare turist strain a petrecut, in medie, la Sibiu, cinci zile. Restul veniturilor au fost realizate in urma cheltuielilor facute de turistii romani. Acestia au stat in medie doua zile, au cautat cazari mai ieftine, chiar si la particulari. Chiar si pentru o solutie de acest gen, romanii s-au vazut nevoiti sa scoata din buzunar in jur de 50 de euro/zi. Pana acum Sibiul a fost vizitat de aproximativ 600.000 de turisti, din care 250.000 au fost straini. Cei mai multi vizitatori au venit din Germania, Franta, Austria, Luxemburg si Belgia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.