Sibiul, printre cele mai atragatoare locatii turistice in 2007

Sibiul, printre cele mai atragatoare locatii turistice in 2007

0 238

Municipiul Sibiu, cu statutul sau de Capitala Culturala Europeana a anului 2007, a fost inclus de cotidianul britanic „The Guardian”, in colaborare cu o firma de turism, pe unul dintre primele zece locuri ale web-site-ului „50 de locatii turistice fabuloase ale lumii”.


In grupajul de informatii turistice, care sunt accesibile la adresa de webhttp://travel.guardian.co.uk/article/2007/jan/07/escape2#more-article, Sibiul se afla pe pozitia a noua, devansat, printre altele, de New York, Londra, Pisa, Palermo, Chicago si Paris.


Principalele puncte de atractie mentionate in articol sunt titulatura de Capitala Culturala Europeana si frumusetile centrului istoric, cu amestecul de arhitectura istorica mergand de la gotic pana la Art Nouveau, fortificatiile Sibiului si bogata viata culturala din oras.

Site-ul ofera turistilor britanici posibilitatea de a contacta o agentie de turism care ofera sejururi in Sibiu si in alte orase din Romania. „Faptul ca Sibiul apare plasat atat de bine in acest site turistic spune foarte mult despre atractivitatea orasului si a Programului Sibiu 2007, mai ales daca tinem cont ca presa britanica nu s-a intrecut cu laudele la adresa Romaniei. Nominalizarea ar putea constitui un semnal si pentru firmele turistice romanesti, care ar putea dezvolta programe turistice asemanatoare”, a declarat Klaus Johannis, primarul Sibiului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.