Sibiul – o destinatie turistica din ce in ce mai cautata

Sibiul – o destinatie turistica din ce in ce mai cautata

0 54

Rezultatele unui studiu recent realizat de Universitatea ATLAS in colaborare cu Primaria Municipiului Sibiu, confirma dezvoltarea semnificativa a turismului cultural in Sibiu, ca urmare a succesului Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa de pe site-ul institutiei.
Potrivit rezultatelor sondajului, Sibiul se situeaza inaintea unor orase precum Bruxelles, Liverpool, Glasgow, Linz, Copenhaga, Rotterdam si Stockholm ca destinatie favorita pentru turism cultural.
Studiul a fost comandat in anul 2007, rezultatele indicand o crestere continua a numarului de turisti care aleg vacante culturale, de la 17% in 1997 la 31% in 2007, aratand ca turismul cultural creste ca importanta in toata Europa. In ceea ce priveste destinatiile preferate, Paris si Roma se claseaza pe primele pozitii in 2007.
Sibiul a inregistrat o crestere semnificativa a vizibilitatii in randul turistilor datorita statutului de Capitala Culturala Europeana pe care l-a avut in 2007 astfel ca se situeaza pe locul 19 din totalul de 33 de orase europene pentru care s-a efectuat studiul.
Dezvoltarea sectorului turistic in Sibiu se datoreaza numarului foarte mare de turisti care au vizitat Sibiul pe parcursul anului 2007 precum si imbunatatirii serviciilor oferite turistilor, inclusiv cresterea numarului de locuri de cazare.
„Sibiul a demonstrat incepand cu anul 2002 ca detine un potential economic deosebit, iar din anul 2004, odata cu primirea titulul de capitala culturala europeana Sibiul s-a mobilizat foarte bine si in domeniul turistic. Sibiul are premisele pentru dezvoltarea in acest domeniu care i se potriveste foarte bine orasului nostru. Rezultatele acestui studiu vin sa confirme succesul Programului Sibiu Capitala Culturala Europeana, dar si eforturile municipalitatii pentru buna desfasurare a evenimentelor. Sprijinul din partea municiaplitatii s-a concretizat in amplele lucrari de infrastructura, fara de care turismul ar fi fost imposibil sa se dezvolte,” a declarat primarul Klaus Iohannis.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.