Sibiul de acum 450 de ani in stampe

Sibiul de acum 450 de ani in stampe

0 115

Palatul Brukenthal gazduieste in acest week-end un eveniment deosebit: o selectie de 55 de desene si stampe care ilustreaza Sibiul asa cum se infatisa el acum mai bine de 450 de ani.
Muzeul National Brukenthal a expus o aceasta selectie de stampe care dateaza inca din secolele XVI-XX.
Printre ele, poate fi vazuta una dintre cele mai vechi imagini ale orasului, datand din 1550, o ilustratie desprinsa din paginile „Cosmografiei” lui Sebastian M?nster, alaturi de mai cunoscutele vedute realizate de Hans Jacob Sch?llenberger in 1666 si Giovanni Morando Visconti in 1699.
Alte lucrari prezinta fortificatiile Sibiului, cu zidurile, turnurile si portile orasului, multe dintre ele demolate la sfarsitul secolului al XIX-lea. Un document de exceptie este albumul finalizat de Johann B?bel in 1885.
In expozitie sunt prezentate lucrari semnate de Franz Neuhauser, F. R. Krabs, Robert Wellmann, Fritz Schullerus, Arthur Coulin, Karl Eduard Closius, Anna D?rschlag, Hans Hermann, Trude Schullerus.
Desenele si stampele selectate fac parte din fondul vechi al colectiilor Muzeului Brukenthal, majoritatea lor provenind de la colectionarii sibieni Emil Sigerus, Julius Bielz si Carl Engber.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.