Sibiul a fost invadat de lacuste

Sibiul a fost invadat de lacuste

0 161

Culturile din judetul Sibiu se confrunta cu o problema grava: o invazie de lacuste. Insectele au napadit peste 80 de hectare de teren din apropierea localitatii Axente Sever. Invazia s-ar putea extinde la culturile de cartofi si porumb.
Lacustele si-au creat adevarate focare. De vina pare a fi caldura din ultimele saptamani, dar si faptul ca zeci de hectare de teren agricol au ramas nelucrate.
Lacustele sunt periculoase pentru culturile agricole deoarece mananca frunzele si radacinile si distrug astfel culturile.
Lacustele calatoare traiesc pe pajisti, pe campii, in lanurile de cereale.
Le gasim pe toata durata verii, pana in toamnele calde in zonele cu vegetatie mai uscata unde bate soarele. Este bine de stiut ca nu ii vom gasi la prima ora a diminetii, acestia facandu-si aparitia dupa ce s-a uscat roua de pe plante.
Lacusta este una dintre cele mai lacome insecte, devorand zilnic o cantitate de hrana egala cu greutatea sa; lacusta adulta cantareste 2-3 grame, iar lungimea ei nu depaseste 50 mm.
Lacusta vaneaza in timpul noptii greierii care dorm.
Lacustele calatoare, duse de vanturile dominante, pot zbura fara intrerupere 2000 km, cu o viteza de 40 km/h, ceea ce le ofera o suprafata de devastare considerabila. Nici o alta insecta nu este atat de rezistenta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.