Sibiu: Profesorii au iesit in strada

Sibiu: Profesorii au iesit in strada

0 173

Profesorii din Sibiu nu au mai rezistat presiunilor crizei economice si nedreptatilor „legale” care li se intampla si au decis sa iasa in strada pentru a-si spune of-ul.
Aproximativ o suta de profesori, membri ai Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Sibiu, au mers, vineri, 27 februarie 2009, la Inspectoratul Scolar Judetean, pentru a reclama neacordarea unor drepturi salariale prevazute de lege.
„La ora actuala, avem probleme legate atat de premiul anual de doi la suta, cat si de salariul de merit. Situatia este alarmanta. Cu toate ca de la MECI primim informatii ca nu exista cadru legal pentru aceste diminuari, membrii sindicatului nostru se trezesc cu salariile taiate partial. Cerem Inspectoratului Scolar sa ia masuri imediate pentru revenirea la normalitate”, sustin sidicalistii intr-un comunicat.
Profesorii sibieni cer, de asemenea, implicarea Ministerului in rezolvarea situatiei, iar in caz contrar, ameninta cu proteste pana la remedierea ei.
„Noi nu avem, practic, nicio atributie in executarea bugetelor locale. Noi nu avem absolut nicio competenta in ceea ce priveste banii locali. Noi, eventual, putem dezbate problema in comisia de paritate si sa trimitem adrese la primariile din judet, dar altfel nu avem cum interveni in aceasta situatie”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX prof. Dorel Baila, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Judetului Sibiu.
In doar 20 de unitati de invatamant din cele 170 din tot Sibiul au fost platite salariile demerit premiul de doi la suta. In unele dintre acestea, personalul va suferi pierderi salariale, iar aceasta situatie nu poate fi inghitita de profesori pe fondul de criza care ia amploare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.