Sibiu: Muzeul Astra este inclus in biblioteca virtuala europeana

Sibiu: Muzeul Astra este inclus in biblioteca virtuala europeana

0 146

Se pare ca faptul ca Sibiul a fost capitala Culturala a Europei a fost de bun augur. Datorita acestui fapt, Complexul National Muzeal ”ASTRA” este prezent pe site-ul www.Europeana.eu, o biblioteca digitala, muzeu si arhiva care urmareste sa ofere utilizatorilor din lumea intreaga acces la o uriasa baze de date cu patrimoniul culturaal al tarilor europene.
Concret, Romania este reprezentata, in derularea proiectului Europeana, de catre CIMEC – Institutul de Memorie Culturala, iar pe site se pot regasi obiecte din patrimoniul muzeului Astra. Digitalizarea a inceput inca din 2007, printr-un proiect realizat de profesorul Corneliu Bucur, in colaborare cu clujeanul Paul Nemes, de la Universitatea Tehnica. S-au pus astfel bazele unei colectii de fise electronice de obiect, care plecau de la fisele analitice de evidenta folosite de muzeografi.
Pana in prezent, au fost realizate fise electronice complete pentru 10 548 de obiecte din patrimoniul Complexului National Muzeal ”ASTRA”. O parte dintre aceste fise pot fi vizualizate pe situl Cimec, organizate sub forma de repertoriu digital, dar si ca Muzeu etnografic virtual, precum si pe situl www.europeana.eu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.