Sibiu: Festivalul International de Teatru

Sibiu: Festivalul International de Teatru

0 141

Festivalul International de Teatru de la Sibiu se apropie de start, acesta urmand sa se desfasoare in perioada 28 mai – 7 iunie, editia din acest an fiind cea de-a XVI-a. Tema evenimentului din acest an este una inedita, fiind intitulata, printr-un joc de cuvinte sugestiv, „InOvatii”.
FITS, unul dintre cele mai importante festivaluri anuale de teatru si de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanti din 70 de tari si prezinta 350 de evenimente ce se desfasoara in 40 de spatii de joc, in interior, dar si in aer liber.
Vor fi spectacole din Canada, Rusia, Franta si Statele Unite, care vor avea loc atat in sali de teatru, cat si in spatii neconventionale.
Printre regizorii straini ale caror spectacole vor fi prezentate in festival se numara: Dag Thelander, Eimuntas Nekrosius, Robert Raponja, Vahan Badalyan, Hu Lei, Zhang Disha, Christopher Markle, Patrick Roegiers, Masahiro Yasuda etc.
Vor fi montate si spectacole ale regizorilor romani Alexandru Dabija, Horatiu Malaele, Radu Afrim, Theodor Cristian Popescu, Radu Alexandru Nica, Victor Ioan Frunza si Dragos Galgotiu.
Potrivit site-ului Festivalului de teatru de la Sibiu, evenimentul va fi deschis, pe 28 mai, de spectacolele ” Richard III”, in regia lui Tompa Gabor, si „Metamorfoze”, de Silviu Purcarete.
Purcarete va mai fi prezent la acest eveniment si cu spectacolul „Faust”, care a fost prezentat in mai multe randuri si in editia de anul trecut a Festivalului de la Sibiu.
Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu a solicitat CNA acordul pentru prezentarea pe postul national de televiziune a clipului de autopromovare a festivalului care contine siglele organizatorilor, sponsorilor, partenerilor media etc, dar si a spectacolelor inregistrate in timpul festivalului si care vor fi difuzate pe posturile Radio Romania Cultural, Radio Romania International si Radio Romania Actualitati.
Clipul promotional al festivalului va aparea pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural si TVR International, iar pe TVR Info, in perioada 15 mai – 7 iunie, va fi prezentat programul manifestarii. CNA a aprobat promovarea festivalului pe posturile TVR.
Tichetele vor fi disponibile la Agentia Teatrala din Sibiu si, pentru prima data, online, pe sibfest.ro, la pretul de 10 lei (bilet intreg) si 5 lei (bilet cu reducere, pentru elevi, studenti si pensionari).
Vor fi puse in vanzare bilete pentru toate spectacolelecare se vor desfasura la Teatrul National „Radu Stanca”, in Sala Mare a Casei de Cultura a Sindicatelor, la Teatrul Gong, Sala Thalia, sala de sport a Liceului de Arta, Hala Simerom si Teatrul de Vara.
Pentru spectacolele Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu- „Un tramvai numit Popescu” (regia Gavriil Pinte) si „Faust” (regia Silviu Purcarete) – se vor pune in vanzare doar bilete la pretul de 20 lei.
Organizatorii se asteapta la o medie zilnica de circa 60.000 de spectatori.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.