Sibiu capitala Ecumenica Europeana.

Sibiu capitala Ecumenica Europeana.

0 221


Incepand de marti 4 septembrie, la Sibiu, incepe unul dintre cele mai importante evenimente crestine din ultimii an – a treia intalnire ecumenica din Europa.
Timp de cinci zile, la reuniune vor participa 2.500 de prelati si peste 10.000 de pelerini, prezenti la dezbateri despre spiritualitate, realitate europeana, diversitate, pace si justitie, subiecte reunite sub titlul „Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa”.


Adunarea va reuni, ca observatori, si reprezentanti ai comunitatilor musulmane si evreiesti din toata lumea.
Adunarea Ecumenica de la Sibiu va prezenta diversitatea si bogatia traditiilor crestine europene, temele abordate si in Carta Ecumenica, document adoptat in 2001, la Strasbourg. In program sunt incluse conferinte, forumuri, sesiuni plenare, rugaciuni comune, studii biblice, meditatii.
Printre inaltii prelati care vor veni la Sibiu se afla Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, si presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor, Cardinalul Walter Kasper, care va prezenta mesajul Papei Benedict al XVI-lea. Lor li se alatura personalitati precum presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Rene van der Linden, premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu.
Adunarea se va incheia cu un mesaj care va promova infaptuirea unitatii spirituale intre biserici. Reuniunea de la Sibiu este punctul final al unui proces care a fost gandit ca un pelerinaj simbolic, inceput in ianuarie 2006 la Roma, care a trecut prin Wittenberg, orasul lui Martin Luther, si care se incheie in Romania, in aceasta saptamana.


Este de mentionat si faptul ca asistam la prima intalnire ecumenica gazduita de o tara cu o structura majoritar ortodoxa.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.