Sibiu: Caini vagabonzi romani adoptati in Germania

Sibiu: Caini vagabonzi romani adoptati in Germania

0 261

Cainii vagabonzi din Sibiu vor avea acum pasaport pentru a pleca in strainatate, mai precis, in Germania, datorita unei organizatii care permite cetatenilor straini sa adopte caini din Romania.
Primaria Sibiu impreuna cu Asociatia Das Kleine Tierheim va demara la sfarsitul acestei luni un parteneriat de durata, prin care cainii comunitari vor fi dati spre adoptie in Germania.
Serviciul Public de Gestionare a Cainilor fara stapan a intrat in contact cu aceasta asociatie in urma cu aproximativ 2 luni si a facut demersurile necesare pentru realizarea acestui proiect.
Astfel, dupa data de 27 aprilie, primul lot de caini vor fi transportati in Germania, in apropiere de Frankfurt, unde se afla adapostul Asociatiei Das Kleine Tierheim . Primul transport va fi alcatuit din 40 de caini care se afla in prezent in adapostul provizoriu din incinta Pietei Obor.
Municipalitatea sibiana impreuna cu aceasta asociatie intentioneaza sa realizeze pe viitor o serie de alte proiecte comune.
Spre exemplu, Asociatia va oferi cu titlu gratuit un ambulatoriu veterinar care va fi stabilit periodic in cartierele sibiene, loc in care cainii comunitari din municipiu vor fi sterilizati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.