Sibiu: Bucatarii sibieni vor sa intre in Cartea Recordurilor

Sibiu: Bucatarii sibieni vor sa intre in Cartea Recordurilor

0 88

Bucatarii sibieni s-au pus pe fapte mari. Nu mai putin de 100 de experti intr-ale gastronomiei s-au hotarat sa-si uneasca fortele pentru a primi recunoastere internationala.
Bucatarii au incercat sa intre in Cartea Recordurilor, prin prepararea celui mai mare bulz din lume, care a avut 200 m, in cadrul unui festival de nunti si gastronomie.
Pentru prepararea bulzului au fost folosite 250 kg de branza, 450 kg de malai, 14 kg de sare si peste 30 l de ulei. La prepararea lui au luat parte o suta de bucatari, iar bulzul a fost intins pe 100 de mese.
„Vrem ca bulzul sa aiba 200 m, pentru a bate vechiul record de 150 m, care a fost stabilit anul trecut, tot la noi in tara. Noi vom trimite toate inregistrarile la Cartea Recordurilor si speram ca recordul nostru sa fie omologat”, a declarat, pentru NewsIn, Mihai Zugravu, directorul de marketing al festivalului.
Gigantica mamaliga cu branza a prins forma in Parcarea Salii Transilvania, in cadrul Festivalului de Nunti si Gastronomie, care se desfasoara in aceste zile la Sibiu. La prepararea bulzului au participat peste 100 de sibieni, printre care sase bucatari profesionisti si peste 30 de elevi de la doua licee sibiene. Startul evenimentului s-a dat in jurul orei 10.00, participantii avand nevoie de mai bine de sase ore pentru a insira cei aproape 200 de metri de mamaliga cu branza pe cele 100 de mese amplasate in linie dreapta in parcarea Salii Transilvania.
Pentru prepararea bulzului de 189 de metri a fost nevoie de ingrediente a caror greutate totala a depasit o tona. „Am avut nevoie de aproximativ 850 de litri de apa, 250 de kilograme de branza, 14 kilograme de sare, 450 de kilograme de malai, 30 de litri de ulei si un ingredient special, pastrat secret de bucatari, care va da un gust gust mai bun preparatului”, a spus Mihai Zugravu, citat de cotidianul Adevarul.
Tot in cadrul festivalului a avut loc, joi seara, un concurs se mancat sarmale. Castigator a fost desemnat Ion Pavel Ruhat (25 ani), din Cisnadie, care a mancat 19 sarmale in 180 de secunde.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.