Siamezii politici, la fel de monstruosi ca aia obstetrici

Siamezii politici, la fel de monstruosi ca aia obstetrici

0 94

Siamezii de la Maternitate sunt o ilustrare potrivita a alipirilor contra naturii care se experimenteaza in aceste zile la varful lumii politice. Oricare combinatie dintre cele patru partide care si-au castigat dreptul de a fi in Parlament este la fel de monstruoasa ca si trupurile bebelusilor adusi pe lume de o mama minora si lipiti la nivelul capului de un accident obstetric. Daca cineva si-ar bate capul cu asta, ar constata ca nimerita comparatie functioneaza si in sens invers. Nimeni nu vrea vreunul din aranjamentele pe care le incearca politicienii in aceste zile de negociere, asa cum nimeni nu doreste sa-i ia in primire pe siamezii ajunsi de multisor la greutatea de externare. Doar ca, de bietii monstrisori autoritatile se vor lepada mai repede decat ar putea-o face electoratul cu propunerile contra firii de patru luati cate doi, eventual doi plus unu, pe care le incearca politicienii.
Maternitatea Brasov nu mai poate justifica internarea micutilor. Directia de Protectia Copilului a epuizat rezerva de pretexte cu care si-a motivat pana acum refuzul de a-i prelua, invocand ca intaietatea deciziei apartine mamei. Dar aceasta din urma a fost cat se poate de explicita ca nu vrea sa stie de ei, cata vreme nu i-a vizitat niciodata de cand i-a adus pe lume. Un alt loc in care micutii nu vor ajunge, se pare, niciodata, este Spitalul Nicolae Bagdasar din Capitala, unde opereaza reputatul chirurg Vladimir Ciurea. Dar domnia sa este pesedist, campania s-a terminat, asa cum au luat sfarsit si vizitele in salonul lor, care s-au dovedit pana la urma doar niste contravizite electorale.
Asa ca, cel mai probabil, siamezii vor sfarsi in grija statului, la un stabiliment din Codlea, oarecum specializat in ingrijirea unor astfel de cazuri.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.