… si zilele Brasovului

… si zilele Brasovului

0 153

Dam de-a lungul vietii peste tot felul de zile: de nastere, de nume, de Pasti sau Craciun, o serie de alte asemenea zile si zile cam degeaba.
Printre aceste zile cam degeaba se numara si Zilele Brasovului, plasate de edilii orasului in minivacanta prilejuita de 1 Mai si, mai ales, de pornirea campaniei electorale pentru alegerile locale.
Cum poti trage mai bine clopotul autolaudelor decat tinand discursuri de deschidere sau inchidere a unei serii de asemenea zile, discursuri in cadrul carora amesteci supraevaluarea celor facute cu ce ai avea de gand sa mai faci, amesteci nemultumirile soacrei cu ce a visat nevasta cand ti-a intors spatele, faci tocana din incalzirea globala in amestec cu globalizarea si punand bucatele de asfalt din parcari de multe ori inutile, dar distrugatoare de spatii verzi, de care nu amintesti ca dispar pe ruptele, ajungand ca urbea noastra sa mai aiba doar 4(patru) mp. de spatiu verde per cap locuitor. Ma mir ca nu se aminteste de dorinta inglobarii muntelui Tampa in intravilan, tocmai pentru a mai inainta spre limita minima acceptata de UE a spatiului verde pe cap de locuitor, si care este de 23 mp.
Numesc Zilele Brasovului ca zile degeaba pentru ca, inafara tinerilor – elevi sau studenti – restul a fost ciorba de gugustiuc.
Am pus tinerii deoparte pentru ca acestia si-au luat participarea in serios, in domeniul in care au participat la aceste zile: spectacole, expozitii si altele.
Si compar balamucul brasovean cu inalta tinuta sibiana de-a lungul anului trecut, fapt ce indeparteaza Brasovul de elita oraselor ardelene si nu numai, trimitandu-l langa nevolnicia Capitalei.
Trebuie sa-l mai numesc pe autorul mizeriilor noastre? Il stiti si dumneavoastra, stimati cititori, caci nu traiti cu totii doar in buricul targului, ci cunoasteti si starea generala a orasului, mai ales prin cartiere, care se agraveaza cu cat te pomenesti mai inspre margine.
Cateva intrebari? Bine. Si cu incercari de raspunsuri.
De ce asfaltari in centru si unde nu era nevoie, cand cartierele arata ca dupa bombardament, iar Stupinii asteapta asemenea lucrari de mult? Chiar daca asfaltul turnat la Brasov este cel mai scump si de cea mai proasta calitate, prin nerespectarea retetei si turnarea lui in dorul lelii, doar ca sa se vada ca se munceste, vezi, Doamne.
De ce avem cea mai scumpa apa, daca izvoarele canta la doi pasi?
De ce distrugerea zonelor verzi dintre blocuri pentru amenajarea de parcari ce raman in multe cazuri goale? Se puteau gasi si alte solutii, intre blocuri putandu-se amenaja parcari subterane, iar deasupra scuaruri si locuri de joaca. In plus, sa nu mai zic de tot felul de cladiri ce dau din coate in aparitia lor inoportuna si pe baza unor aprobari ciudate.
Este drept, edilii nostri inca nu s-au pus pe pascut iarba zonelor verzi – ca toate ca nu le-ar strica – si vor sa-si cumpere batog si icre negre cu banii luati din parcari.
De ce se minimalizeaza importanta viitorului aeroport? Nu este o lucrare sa se finiseze ca cele ale Primariei, in doi timpi si trei miscari si doar de ochii lumii, ca a ajuns Brasovul aproape ca Berlinul postbelic.
Si ar mai fi destule de spus, dar le stiti si dumneavoastra, cum am aratat mai sus. Ca exista mai multa miscare decat in mandatele lui Ghise este drept, dar numai fraierii nu inteleg sensul deranjului, de ambele parti, si se pun pe aplaudat.
Sper ca la alegeri, spre binele Brasovului, sa nu fiti fraierii sus-amintiti si sa indepartati, cu matura votului, actualul gunoi din oras.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.