Si totusi, Mos Nicolae a venit!

Si totusi, Mos Nicolae a venit!

0 281

Cizme second-hand, cu talpa rupta, au fost lustruite, in speranta ca Mos Nicolae va lasa o acadea. ?In multe dintre aceste incaltari, Mosul a uitat sa puna traditionalul cadou. Multi ochisori vor fi lacrimat si multe mintisoare de copil vor fi gandit ca la anul un plus de cumintenie le va da dreptul sa guste o bomboana.


Daca ar fi sa ne intrebe cei mici de ce la ei n-a venit Mosul cel darnic, am putea sa le dam un raspuns: a venit, cum sa nu, ne-a adus un cadou colectiv, o ditamai criza guvernamentala, urmata de trei numiri de ministri: pe Toader ni l-a last Mosul in ghete, pe Motreanu in cizme si pe Vosganian in papucii pe care i-a primit de la Bruxelles. Un cadou frumos, simbolic, semficativ si reprezentantiv pentru alesii nostri.


Sau, inspirandu-ne din povestea fetitei care i-a daruit tatalui o cutiuta poleita, iar la reprosul parintelui ca respectiva cutiuta este goala, fetita i-a spus ca se inseala, cutiuta este plina cu sarutari, le vom putea spune copiilor tarii uitati de Mos, ca si ei se inseala, ca cizmele lor sunt doldora de promisiunile electorale din 2004. E tot sufletul acestei guvernari in ghetutele cenusii!


Chiar daca cei mici nu vor intelege metafora cadoului, macar se vor putea lauda unii altora ca Mosul a venit! Si nu cu un betisor!


Cat despre apropiatul Craciun, sa nu intram in panica. Brad am putea sa-i cerem unul lui Atti Verestoy, care a chelit cu sarg autonom padurile Harghitei! Cat despre podoabe, sa fim seriosi, e plin guvernul de podoabe! Pe Traian, dupa ce-i facem traditionala baie de multime, de sampanie, de procente, de ce vreti, il punem drept stea in varf.


Si nici de cadouri nu are rost sa ne ingrijoram. Uneori si goliciunea cutiilor poate fi induiosatoare (cred ca v-am convins). Sau ii vom da gata pe copii spunandu-le ce cadou special au primit: aquisul comunitar! Pai ce, n-ajunge?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.