Si TF-ul a avut mai mult de lucru

Si TF-ul a avut mai mult de lucru

0 70

Conform unui bilant al activitatii pe primul semestru al acestui an, si Politia Transporturi Feroviare a avut cam de doua ori mai mult de lucru fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa cum ne spune comisarul-sef Stefan Caravan, purtatorul de cuvant al Politiei TF Brasov.
Domnul Caravan apreciaza, conform datelor, ca cea mai “periculoasa” magistrale este aceea dintre Brasov si Oradea, adica magistrala 300, mai ales pe tronsonul Medias-Sighisoara, la polul opus situandu-se tronsonul Brasov-Sfantu Gheorghe-Miercurea Ciuc, de pe magistrala 400
Au fost inregistrate si solutionate, in aceste prime sase luni ale anului, aproape 600 de cazuri atingand penalul, alte 2.000 incadrandu-se la contraventional, din acestea rezultand amenzi in valoare de 425.075 lei.
Si numarul accidentelor a trecut de dublu, 16 fiind sinucideri, mare parte din ele la podul Zizin, cu o medie a varstei de 35 ani, cand persoanele s-au aruncat in fata trenurilor, iar patru fiind accidente cauzate de neatentia la trecerea liniilor ferate.
Pentru prevenirea infractiunilor au fost “maturate” garile si trenurile, de unde s-au strans 325 de minori, in mare parte fiind “restituiti” parintilor.
In cadrul actiunilor intreprinse au fost retinuti 14 infractori dati in urmarire generala, iar in ce priveste calatoriile cu “nasul”, aproape 10.000 de “fini” au fost surprinsi fara bilet, suportand consecintele.
Chestia asta din urma m-a zguduit cel mai mult. Habar nu aveti ce interesant este sa calatoresti cu nasul si sa stai cu morcovul bine infipt undeva ca nu cumva sa vina aia mai mari si sa te arda sau sa te dea jos in cine stie ce halta prapadita, cum am patit-o candva personal.
In orice caz, este bine ca se incearca punerea la punct si la un nivel cat mai civilizat a transportului pe Caile Ferate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.