Si medicamentele se pot trafica

Si medicamentele se pot trafica

0 113

Interpol a anuntat joi ca a procedat, pentru prima data, la o operatiune internationala impotriva traficului cu medicamente pe Internet, punctata „de o serie de arestari si confiscari de medicamente potential periculoase”, relateaza AFP.
Aceasta operatiune, cu numele de cod „Pangea”, intreprinsa cu Organizatia Mondiala a Sanatatii /OMS/, a vizat indeosebi site-uri care propuneau ilegal vanzarea de medicamente fara licenta sau medicamente care necesita reteta, potrivit unui comunicat al Interpol, cu sediul la Lyon.
Interpol n-a precizat in ce tari au fost intreprinse operatiunile. Contactat de AFP, un purtator de cuvant al organizatiei a refuzat sa ofere vreun detaliu suplimentar.
In timp ce numeroase tari si-au intarit legislatia impotriva „farmaciilor pe Internet”, operatiunea „Pangea” este prima de acest fel derulata la scara internationala cu participarea a numeroase tari, printre care Germania, Australia, Canada, Republica Irlanda, Israel, Noua Zeelanda, Singapore, Elvetia, Regatul Unit si Statele Unite ale Americii, a subliniat comunicatul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.