Și Federaţia Europeană de Handbal a suspendat, provizoriu, Corona Braşov!

Și Federaţia Europeană de Handbal a suspendat, provizoriu, Corona Braşov!

0 85

După ce Federaţia Română de Handbal a anunţat suspendarea provizorie a sportivelor de la Corona Braşov, pentru că au încălcat regulamentul antidoping, Federaţia Europeană de Handbal a suspendat provizoriu din orice competiţie organizată de EHF, clubul Corona Braşov. Se ştie, Corona Braşov s-a calificat recent în grupele Cupei EHF, după ce a eliminat Gloria Bistriţa.
Curtea de Handbal EHF a iniţiat procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Braşov în urma presupusei încălcări a normelor antidoping, conform informaţiilor publicate pe site-ul oficial al forului continental.
„În prezent, o anchetă este realizată de Agenţia Naţională Antidoping din România (ANAD) care a luat deja decizii, din care rezultă suspendări provizorii pentru jucătoarele echipei. Se presupune că sportivele au participat la o procedură de terapie cu laser intravenoasă, considerată o metodă interzisă în Codul antidoping mondial, adică orice formă de manipulare intravasculară a sângelui sau a componentelor sanguine prin mijloace fizice sau chimice.
În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF pentru antidoping şi după aprobarea departamentului antidoping EHF, EHF a decis să recunoască şi să pună în aplicare deciziile furnizate de ANAD în cadrul competiţiilor sale”
În altă ordine de idei, dar în aceeaşi speţă, două sportive de la Corona Braşov au fost reabilitate, măsura de suspendare provizorie, în cazul lor, fiind ridicatăde ANAD! Este vorba despre Andreea Chiricuţă şi Alicia Gogârlă, care n-ar fi efectuat terapia incriminată.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.