Si biserica Evanghelica din Brasov revendica

Si biserica Evanghelica din Brasov revendica

0 72


Si capii Bisericii Evanghelice Brasov s-au gandit sa revendice, ca tot este la moda, diferite imobile si terenuri la Brasov, dand astfel batai de cap Consiliului Judetean si presedintelui sau, Aristotel Cancescu.


Acesta a avut, zilele trecute, o intrevedere cu reprezentantiiBisericii Evanghelice, deoarece multe din imobilele revendicate sunt ocupate de instituii de invatamant, de cultura, dar si de simpli locatari sau firme.


In cele 57 de dosare depuse se afla cereri de revendicari a circa 130 de numere topografice, cladiri si terenuri, care, conform legii, isi afla solutionarea direct la Bucuresti.


Aristotel Cancescu declara:


“Printre imobilele revendicate se afla Liceul Teoretic ‘Johannes Honterus’, locatia Centrului de plasament ‘Micul Print’ de pe strada Apullum si cladirea Marernitatii. Nu va fi o chestiune usoara, dar este vorba despre dreptul de proprietate. Vom gasi cele mai bune solutii in aceste cazuri. Oricum, cladirea maternitatii nu corespunde normelor europene privind activitatea unui spital”


Se prea poate sa se ajunga la o intelegere cu ‘mai dau eu, mai lasi tu’, caci aripa evanghelica germana a protestantismului pare mai maleabila decat cea maghiara. Si, oricum, este? de dorit o strangere a relatiilor cu Germania in cadrul unor relatii vizand dezvoltarea Brasovului, chiar daca in zona mai traiesc putini etnici germani.


?


Dan Bota


??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.