Si Berceanu la comisie

Si Berceanu la comisie

0 185

Acum, ca se apropie prezidentialele, liberalii nu exclud o comisie de ancheta si pentru Radu Berceanu, pe modelul Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea, caci focul matrapazlacurilor pedeliste se pare ca scoate fum gros, chiar daca madamele incriminate arata si spre celelalte partide, fara insa a indrazni sa ceara comisii, ci doar vorbind ca Mahomed in pustiu sau asa ceva.
Contactat de NewsIn pentru a comenta unele informatii din presa potrivit carora in Senat s-ar putea infiinta o comisie parlamentara de ancheta pentru Radu Berceanu pe modelul Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea, fostul ministru liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat:
„Nu excludem varianta, nu am abordat subiectul. Deocamdata o avem pe madam Udrea de cercetat. Deocamdata nu am discutat nimic, sa vedem ce spun si colegii de pe Senat, nu pot sa dau acum un raspuns”.
Intrebat si daca este de parere ca se impune infiintarea acestei comisii, Orban, evaziv, a mai spus:
„Deocamdata n-am discutat subiectul, dar stim de firma domnului Berceanu care vinde produse catre firmele care au contract cu Ministerul Transporturilor, cu CFR”.
Alt liberal de frunte, liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a spus ca, in mod categoric, PNL va cere o comisie pentru Berceanu daca exista indicii ca acesta ar fi comis ilegalitati.
„Nu am vorbit (cu senatorii, n.a), dar, daca exista informatii care vor presupune existenta unei astfel de comisii, o vom solicita. Daca vor exista suficiente indicii ca o astfel de comisie trebuie sa existe, in mod categoric o vom face. Pana acum nu s-a discutat nimic in acest sens.”
Pe de alta parte, pesedistii, care au contribuit, alaturi de PNL, la constituirea, in Camera Deputatilor, a comisiilor de ancheta pentru ministrii PD-L Monica Iacob Ridzi si Elena Udrea, se arata oarecum reticenti fata de infiintarea unei comisii de acest gen in Senat pentru Berceanu, dar nu ezita sa-i critice activitatea si sa se declare in favoarea schimbarii lui din functie, caci tot omul a putut constata ca, daca s-ar transforma palavrele lui cam agramate, de cand este ministru, in kilometri de autostrada, trei sferturi dintre cele necesare Romaniei ar fi fost date in folosinta.
„Cred ca cel mai corect lucru in cazul domnului Berceanu ar fi ca acesta sa fie demis de premier, fara sa se mai piarda vremea cu o comisie parlamentara. Eu consider ca ar fi o pierdere de vreme cu infiintarea unei comisii pentru ca nu ar face altceva decat sa scoata in evidenta realitatile care exista la Ministerul Transporturilor. Cel mai scurt si cel mai bun lucru care ar putea sa se faca este ca premierul sa-l demita in cel mai scurt timp, iar daca nu, poate isi da singur demisia”, a declarat senatorul PSD Cosmin Nicula.
Dar unde ati vazut se se arunce piratii unul pe altul peste bord?
Si senatorul PSD Sorin Bota, secretar executiv al partidului pe probleme de transport, crede ca Berceanu trebuie sa fie remaniat.
„Cred ca trebuie insa sa discutam foarte serios cu domnul. Berceanu pentru ca este departe de ce ne-am propus impreuna, iar domnia sa refuza in mod constant colaborarea la nivelul aliantei. Ma deranjeaza ca suntem foarte departe de ceea ce ne-am propus, iar pierderea aceasta de timp nu cred ca o vom putea recupera. Nu a facut nimic din ceea ce ne propusem sa facem in primul an, dar se plange in continuare de modul in care a fost gestionat ministerul in ultimii patru ani, perioada in care a fost si el ministru, dar vad ca uita acest lucru. De remaniat, oricum va fi remaniat. N-are cum sa scape”, a declarat senatorul. Atata doar ca , parerea mea, nu ar fi remaniere, ci demitere. Sau tizul meu Bota se gandeste la o serie mai mare de ministri care trebuiesc schimbati?
Nici senatorul PSD Ioan Chelaru nu se arata de acord cu infiintarea unei comisii daca nu exista indicii clare ca un ministru a incalcat legea. „Eu raman la parerea ca Parlamentul trebuie sa se ocupe in principal de redactarea legilor. E adevarat ca Parlamentul controleaza Guvernul, iar in cadrul acestei activitati, una din posibilitati este si infiintarea unei comisii de ancheta. Nu cred ca activitatea curenta a Parlamentului este asta. Cred, insa, ca, in momentul in care apar situatii de exceptie, precum furtul la drumul mare pe care vad ca il practica unii ministri, poate Parlamentul sa instituie comisie de ancheta. Dar nu stiu daca este situatia domnului Berceanu. Daca vedem documente… Deocamdata cred ca este bine sa ne vedem de scopul principal al activitãþii noastre, legiferarea”, a declarat Chelaru.
Ca exista interese, mai ales de ordin politic, in ce priveste decimarea si izolarea PD-L acum sau mai incolo, in fond absolut necesara Romaniei, este evident. De fapt, acest lucru este, practic, necesar pentru a se evita distrugerea societatii romanesti, caci doar un orb, si acela ignorat, mai poate nega sarlatania acestei formatiuni politice. Dar nici acest plutit si inotat prin niste ape tulburi nu este corect, cum de fapt nu a fost de la inceput in regula mariajul intre doi parteneri zanatici, chiar daca unul este mai rezonabil si cu semne de sperante intr-un strop de vindecare. Nu va speriati, nu ma gandeam la pedelisti! Cred insa ca PSD-ul ar trebui sa inceteze cu tangoul pe sarma intinsa la mare inaltime, de unde poate aluneca fara scapare daca nu indrazneste sa-si impinga, cu totul indreptatit, partenerul degenerat de dans inspre disparitie, printr-un gest energic si hotarat si cerut de necesitatile momentului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.