Si-au mutat domiciliul in vecinatatea scolilor!

Si-au mutat domiciliul in vecinatatea scolilor!

0 601
Este metoda la care au apelat parintii brasoveni pentru a-si inscrie micutii la clasa pregatitoare in unitatile in care au vrut. Asa se face ca scolile cu mare cautare au suplimentat locurile cu cate o clasa iar altele au marit efectivele. 94% dintre prescolari au fost inmatriculati in invatamantul primar iar de astazi pana pe 13 aprilie se desfasoara cea de-a doua etapa de inscrieri.
Pentru ca au au avut mai multe solicitari de la parintii din circumscriptie decat numarul propus initial de locuri, mai multe unitati scolare din municipiul Brasov isi vor suplimenta pentru anul scolar viitor numarul de clase. Astfel,  scolile 31, 27, 30, 6, 11 si 2 vor avea cate o clasa in plus.
Totodata la alte unitati scolare s-a decis suplimentarea numarului de locuri la clasa. Asta desi copii din circumscriptie fusesera recenzati si se stia cam cati elevi sunt arondati fiecarei unitati scolare. Unii parinti au gasit si anul acesta solutia pentru a-si incrie picii unde au vrut : si-au mutat domiciliul aproape de scoala dorita. Potrivit Mariei Szabo, inspector general adjunct, ISJ Brasov, se pare ca recensamantul nu a fost corect pentru ca domiciliul nou al parintilor a facut ca in unele scoli sa fie suplimentate locuri sau chiar cu o clasa intreaga, pentru ca in prima faza conform metodologiei au fost inmatriculati copii care tin de circumscriptia scolara.
In total in prima etapa s-au inscris 94 % dintre elevii recenzati. De luni  a inceput insa cea de-a doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare. La scolile dar si pe site-ul inspectoratului scolar va fi afisata procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile din scoli Asadar si cei care  nu au prins un loc la scoala dorita, pot opta pentru alte trei scoli.
Printre scolile care mai au mai bine de 20 de locuri libere se numara si scoli foarte cautate cum sunt scolile 2, 5, 11, sau 27.  Lista locurilor libere pentru fiecare unitate scolara dar si lista cu nominala a copiilor inscrisi in prima etapa pot fi consultate pe site-ul inspectoratului scolar www.isjbrasov.ro.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.