SGA Brasov la ora bilantului

SGA Brasov la ora bilantului

0 107


Sfarsitul de an este un bun prilej de analiza a activitatii de peste an si de conturare a stretegiei de lucru pentru Noul An. Numeroase institutii publice si-au intocmit rapoarte de activitate in care au analizat realizariole si neajunsurile.


Este si cazul Societatii de Gospodarire a Apelor (SGA) Brasov, “stapana” peste 26% din bazinul hidrografic al raului Olt: 2.011 km de cursuri de apa, trei lacuri de acumulare, 230 km de diguri si 59 km de maluri consolidate.


Printre realizarile cu care se lauda reprezentantii SGA, se numara ?realizarea de diguri, ?terasamente (de 86.000 mc) si igienizari de cursuri de apa.


Un alt element cu care SGA se lauda este calitatea apei, raportul aratand ca, urmare a masuratorilor efectuate, s-a constatat ca peste 60% din cursurile de apa sunt de calitate buna, putand deveni, prin epurare, potabile.


De asemenea, reprezentantii institutiei si-au aratat preocuparea pentru pastrarea apei din judet in parametri calitativi superiori. Au fost initiate? controale, unele soldandu-se cu amenzi si avertismente.


Nu in ultimul rand SGA s-a implicat in actiunile de prevenire a efectelor inundatiilor, lansand avertizari hidrologice si realizand investitii menite sa stopeze inundarea unor zone. Au fost realizate baraje si regularizari de cursuri de apa in zonele inundabile, actiuni ce vor continua in anii viitori.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.