Sfaturi utile pentru examenul de BACALAUREAT

Sfaturi utile pentru examenul de BACALAUREAT

0 95

Examenul de Bacalaureat este, pe langa o modalitate de verificare a cunostintelor generale, si o testare a capacitatii candidatilor de a-si controla emotiile si nervii pe parcursul celor cateva ore alocate acestuia.
Este extrem de important sa urmati cateva sfaturi utile pentru a nu intra in panica in timpul examinarii si pentru a va putea concentra foarte bine.
Dupa primirea subiectelor, incercati sa trageti de cateva ori aer in piept pentru a va relaxa si a va oxigena creierul. Subiectele trebuie neaparat recitite, pentur a va asigura ca ati inteles in mod corect toate cerintele.
Un alt lucru pe care trebuie sa-l faceti de la inceput este fragmentarea timpului alocat fiecarui exercitiu, dar si pentru o verificare finala a calculelor si rezultatelor.
Psihologii recomanda ca primele exercitii care trebuie abordate sunt cele mai usoare. Motivele pe care acestia le invoca sunt: rezolvand deja primele subiecte se creeaza o doza de confort psihic la gandul ca deja am acumulat niste puncte; daca un va vine ideea pe moment pentru rezolvarea unui anumit exercitiu, este indicat sa treceti la urmatorul, fara sa insistati prea mult. Intre timp, creierul va continua sa incerce sa rezolve si vechea problema, si atunci cand vom reveni vom putea avea placuta surpriza ca ne vine ideea de rezolvare.
Este de preferat sa obtinem 90% din punctaj rezolvand problemele asa zise “usoare”, decat sa obtinem doar 10% din punctaj consumandu-ne tot timpul din examen cu problema ” grea”. In timpul examenului trebuie sa lasam deoparte orice alte ganduri referitoare la orice altceva.
La sfarsitul examenului se verifica cu atentie toate rezolvarile. Acolo unde examenul este o teza scrisa (nu grila), se trece pe teza, de pe fiecare ciorna, fiecare rezolvare imediat ce a fost finalizata. Daca incercam sa transcriem toate subiectele la sfarsit, putem avea surpriza sa constatam ca nu ne ramane timp suficient pentru transcriere.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.