Sfaturi pentru turistii de pe litoral

Sfaturi pentru turistii de pe litoral

0 60

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor recomanda turistilor care isi petrec vacanta la mare sa acorde atentie maxima unitatilor alimentare de pe litoralul romanesc si ii sfatuieste sa respecte recomandarile specialistilor:
– Acordati o atentie deosebita starii de curatenie din unitatile alimentare, fetelor de masa, scaunelor, grupurilor sanitare.
– Analizati in lista de meniu afisarea cantitatilor produselor oferite, cat si a preturilor aferente.
– Analizati modul de prezentare a personalului de servire.
– Uitati-va cu atentie, in lumina, la gradul de curatenie al paharelor existente pe masa, dar si al tacamurilor.
– In cazul in care aveti suspiciuni cu privire la produsul cerut, refuzati mancarea.
– Aveti mare grija la fripturile care au zone arse, pentru ca portiile rumenite ar putea masca un anumit grad de alterare.
– Desi este greu de apreciat, in cazul in care aveti de la inceput suspiciuni privind cantitatea neta a portiei, refuzati produsul si solicitati cantarirea acestuia.
Daca sunt aspecte care privesc calitatea produselor adresati-va Protectiei Consumatorilor: in statiunea Neptun la hotel Miorita sau la numarul de telefon 0241.731.900, in Costinesti la sediul Biroului de Turism pentru Tineret sau la numarul de telefon 0241.734.900, in Mamaia – la hotel Ovidiu sau la numarul de telefon 0241.831.933 si la sediul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta de pe strada Poporului, nr. 121 bis sau la numerele de telefon 0241.550.550 sau 0241.554.557.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.