Sfaturi de vacanta (II)

Sfaturi de vacanta (II)

0 168

Inainte de a pleca in concediu trebuie sa va faceti timp sa treceti pe la farmacie. Pe langa cumparaturi si bagaje este bine sa va pregatiti si asa-numita trusa medicala a turistului. Medicii recomanda ca atunci cand plecam in vacanta, e obligatoriu sa avem in bagaje si o trusa cu un minim de medicamente pentru situatii neprevazute. Este vorba despre medicamente uzuale, a caror intrebuintare trebuie sa fie cunoscuta. Astfel, trebuie sa avem la indemana unele analgezice, antitermice, antialergice, lotiuni si creme impotriva arsurilor solare, o crema impotriva intepaturilor de insecte, apa oxigenata, leucoplast, comprese sterile.


?


Tulburari digestive


Specialistii atrag atentia ca principalul risc pe care il presupune sezonul estival este reprezentat de tulburarile digestive. Acestea sunt cauzate de alimentele care nu sunt pregatite sau depozitate corespunzator, de fructele si legumele nespalate. Sunt expusi atat copiii, cat si adultii. De aceea, din trusa medicala cu care plecam in vacanta nu trebuie sa lipseasca medicamentele antidiareice, unele preparate antibacteriene care sa diminueze tulburarile digestive.


?


Alergiile


Cele mai multe probleme apar in cazul copiilor. Acestia au frecvent episoade de alergie, urticarie. Pentru a preveni aceste neplaceri, copilul trebuie sa bea apa plata si mai putin apa de fantana, care contine o microflora specifica periculoasa la varste mici. Daca totusi alergia nu a putut fi evitata, orice mama trebuie sa aiba cu ea antihistaminice recomandate de medicul de familie.


Nici antivomitivele nu au voie sa lipseasca din trusa de concediu. Mai ales la copii sunt frecvente starile de voma provocate de alimentatia inadecvata, de schimbarea mediului sau, pur si simplu, de raul de masina. Pentru a evita ca micutul sa acuze ameteli, greturi, varsaturi in timpul calatoriei cu masina, el trebuie asezat astfel incat sa poata privi in fata.


?


Substante dezinfectante


Si cum din vacanta cu cei mici nu lipsesc zgarieturile, juliturile, pe langa medicamente, trusa medicala a turistului trebuie sa mai cuprinda unele substante dezinfectante: apa oxigenata, rivanol, iod. Pentru dezinfectarea plagilor e bine sa folosim apa oxigenata, in nici un caz spirtul. Pentru asemenea evenimente neplacute trebuie sa avem cu noi comprese sterile, leucoplast, vata.

Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.