Sfaturi de vacanta (I)

Sfaturi de vacanta (I)

0 186

Cand va pregatiti sa plecati in concediu, vacanta, excursie sau o simpla tabara, este bine sa tineti cont de cateva reguli. Daca faceti parte din categoria celor care pregatesc meticulos fiecare amanunt si daca, in plus, mai aveti si trei copii si un catel, atunci trebuie sa tineti seama de o multime de detalii.


?


La drum lung cu familia


In primul rand, cand plecati la drum, indiferent de mijlocul de transport, aveti girja ca cei mici sa stea suficient de sus pentru a vedea pe geam sau daca sunt foarte mici sa beneficieze de un scaun confortabil, potrivit pentru varsta lor. Daca va deplasati cu masina personala, aveti grija sa mentineti masina bine ventilata pe parcursul calatoriei. Aerul conditionat este de asemenea recomandat. O temperatura potrivita poate evita raul de masina.


Evitati mancarurile grele, grase, inainte si in timpul calatoriei. Tineti la indemana ceva de rontait si incurajati copii sa ia din cand in cand cate o gura de apa, dar sa nu bea mult dintr-o data.


Marcati pe harta lucrurile interesante de vazut, astfel copii vor fi atenti la peisaj.


Calatoria pe timpul noptii este o varianta cu multe avantaje. Unul este ca cei mici vor dormi si va veti putea concentra la condus. Si plecarea foarte devreme dimineata este o solutie, pentru ca prichindeii pot lua micul dejun, atunci cand se trezesc, la cateva sute de kilometri de casa.


?


Aveti grija la acte!


Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).


Vacanta placuta!


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.