Sfarsit de saptamana cu ninsoare si lapovita

Sfarsit de saptamana cu ninsoare si lapovita

0 95

Primavara aceasta pare sa fie cam capricioasa, astfel temperaturile incep iar sa scada, de astazi. Norii se vor succeda cu soarele, iar in peisaj isi fac aparitia din ce in ce mai des ploile, lapovita si ninsoarea.

Astazi, vremea se raceste mai ales in nordul si in centrul tarii. Norii vor ascunde complet soarele in multe momente ale zilei si local cad precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. In restul Romaniei temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri, iar ploile apar doar izolat.
La munte va ninge si vantul va avea intensificari. Valorile termice maxime vor fi cuprinse intre 4 grade in depresiuni si 14 grade in sudul Olteniei.

Maine racirea vremii continua. Maximele mai ating 10 grade doar in partea de sud-est a tarii. In rest, maximele se apropie de normalul acestei perioade. Sunt in jur de 6-7 grade la Craiova, Timisoara, Oradea, Baia Mare, Cluj si Iasi. Cele mai mici valori, 4-5 grade, se vor inregistra in nordul Moldovei si in depresiuni. Soarele iese dintre nori doar in regiunile nordice, in Maramures, in nordul Crisanei, al Transilvaniei si al Moldovei. In centrul tarii ploua, ca si in Banat, Oltenia si Muntenia. Nici bucurestenii nu mai scapa de ploaie si la amiaza termometrul va arata cel mult 8 grade.
Vineri temperatura scade si mai mult, asa ca ne asteptam la ninsoare si lapovita. Mai ploua in sud-est, unde sunt asteptate si cele mai mari maxime: 7 grade la Calarasi si Galati, 8 la Tulcea si Constanta. In restul tarii, maximele sunt cu cateva grade sub valorile normale, in general intre 2 si 5 grade.

Nici sambata si duminica vremea nu se incalzeste, dar despre asta peste cateva zile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.