Sfarsit de saptamana cu lapovita si ninsoare la munte

Sfarsit de saptamana cu lapovita si ninsoare la munte

0 137

Meteorologii ne sfatuiesc sa nu bagam inca la naftalina hainele mai groase, de final de iarna, pentru ca de aseara vremea a inceput sa se raceasca, asa ca vom avea parte inclusiv de lapovita si ninsoare la munte.

Despre o adevarata iarna nu poate fi vorba, dar nici despre vreme frumoasa. Daca ieri a mai fost inca relativ frumos si destul de cald, temperaturi de la 15 la 22 de grade, odata cu lasarea serii si inceputul weekend-ului vremea intoarce spre noi partea mai urata a fetzei. Se raceste din cauza unei mase de aer rece venita dinspre stepele ruse si, in plus, ploile isi fac si ele drum spre noi si aduc averse cu descarcari electrice sudul si sud-estul tarii.

Ba chiar la munte se va putea vorbi de o revenire in forta a unor fenomene pe care le credeam uitate pana prin octombrie sau noiembrie: lapovite si ninsori.
Racirea nu va dura insa mult, doar ne aflam la sfarsit de aprilie, asa ca meteorologii ne promit, in mare parte a tarii, o duminica relativ placuta termic, caci, desi masa de aer rece ramane cantonata la noi, norii se raresc, asa ca si soarele isi va face mai cu nadejde datoria de a ne incalzi

Luni insa vom simti o incalzire reala. Se vede, de altfel, si pe harta masa de aer cald care se va deplasa pana cand marti va ocupa toate regiunile tarii. Asa ca martea care urmeaza cu siguranta nu va aduce trei ceasuri rele din punct de vedere meteorologic, mai ales daca ne gandim ca cele mai multe maxime vor fi intre 20 si 22 de grade.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.