Sfarsit de mai cu zapada

Sfarsit de mai cu zapada

0 96

Desi este aproape vara, la noi in judet a nins in noaptea de vineri spre sambata Este drept, mai la inaltime, mai precis la Fundata
Nu micã le-a fost mirarea celor care, in noaptea de vineri spre sambata, au avut drum prin aceasta localitatea brasoveana, aflata nu departe de Bran si Moeciu. Localnici, turisti sau simpli trecatori au fost intampinati de ninsoare, chiar daca vara este la doi pasi..

„Nu mi-a venit sa cred, pur si simplu. Am zis, ba, ce se intampla? 1 iunie si e zapada! Eu cel putin am 52 de ani, da aºa ceva nu am mai vazut”, a declarat un cetatean mai de la campie.

Cei care au trecut prin zona au putut chiar sa incinga o batuta cu bulgari sau sa faca oameni de zapada, caci aceasta s-a asezat intr-un strat de aproape zece centimetri.
Peisajul este demn de ilustratele pentru sarbatorile de iarna, insa totul s-a petrecut pe 30 mai, dupa temperaturi ca de vara. Chiar daca s-a deschis sezonul pe litoral, daca aveti chef de o bulgareala, gasiti zapada la munte, aproape de Brasov.
Se intelege ca si temperatura a coborat sub zero grade, ceea ce pe oameni nu i-a deramjat prea mult avand in schimb de suferit natura. Oricum, zapada s-a topit repede, caci totusi, soarele este unul de vara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.