Sfantul duh la pet si butelie

Sfantul duh la pet si butelie

0 130
Minune mare de Boboteaza. Vinul din capul consumatorilor cucernici de Craciun si Revelion s-a transformat in apa. Nu orice fel, ci apa plata, cum a promovat-o Prefericitul Daniel, Patriarhul BOR, care i-a linistit pe doritorii de Sfantul Duh la pet, spunandu-le ca cele peste doua 12 tone de apa imbuteliata anul asta de preoti sunt suficiente pentru toata lumea.
Cati moli de duh sfant intra intr-un pet de 0,5 e greu de calculat. Dar s-ar putea aprecia cat mall incape intr-o biserica, la promotia de apa plata sfintita, unde insetatii de miruire s-au bulucit ca la tigai profane.
Populatia Romanikai a facut din nou proba de turma si si-a impartit crestineste coate, genunchi, ghionti si injuraturi la cozile groase pentru aghiasma.
Ca sa scape de buluceala, diversi prelati au gasit solutii mai elegante si au sfintit direct sursa de captare a apei din localitati, astfel ca sfantul duh a venit la chiuveta pentru enoriasi.
Desi au scutit jandarmeria de misiunea devenita deja traditionala de pipait babatii isterice la cozi si de manat gloata agitata cu gardurile de fier, s-ar putea ca preotii cu pricina sa fie dojeniti aspru de ierarhi.
Mi-e sa nu-i pasca chiar caterisirea, dupa ce au incalcat cutuma bisericeasca a sfintelor inghesuieli de Boboteaza.
Ca sa mai dilueze avantul acvatic al inghesuitilor, BOR ar putea sa-i inscrie automat pe primii zece clasati din fiecare coada in competitia de anul viitor la sarituri in apa pentru recuperat crucea. Ori se starpeste violenta la cozi, orice creste numarul de bunicute la cursurile de scafandri. Stiti dumneavoastra, oamenii aia care respira sfantul duh din butelie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.