Sfantu Gheorghe vrea obiectivele turistice de la Sugas-Bai

Sfantu Gheorghe vrea obiectivele turistice de la Sugas-Bai

0 204

Edilii localitatii Sfantu Gheorghe sunt interesati sa investeasca in potentialul turistic din imprejurimi. In consecinta, municipalitatea s-a aratat interesata de achizitionarea obiectivelor turistice de la Sugas-Bai care, in momentul de fata, se afla in proprietatea companiei SC Turism Oltul, informeaza NewsIn.
Cladirile incluse in aceasta oferta turistica cuprind o baza de tratament, o mofeta si un restaurant, inconjurate de cateva pensiuni si o partie de schi. Oferta este realizata de de omul de afaceri brasovean, Ioan Neculae, administratorul firmei mai sus numite.
„Am exprimat intentia municipalitatii de a dezvolta zona si am primit acum o oferta privind vanzarea acestor obiective turistice, dar Consiliul Local va decide, vom discuta in Comisia Economica”, a declarat, joi, primarul Antal Arpad.
Autoritatile locale din Sf.Gheorghe au planuri mari in ceea ce priveste reabilitarea acestei statiuni, iar in acest sens au si conceput un proiect care sa fie finantat prin Programul Operational Regional (POR).
Proiectul „Reabilitarea infrastructurii in zona turistica Sugas-Bai din Sfantu-Gheorghe” presupune, pe langa reabilitarea infrastructurii si reabilitarea actualei partii de schi, amenajarea unei partii noi de schi, instalatii de zapada artificiala, teren de minigolf, teren de sport si pentru sporturi extreme si reabilitarea bazinului de apa minerala.
Valoarea totala a proiectului de reabilitare a statiunii, este estimata la peste 7,3 milioane de lei si are drept scop refacerea acestei destinatii turistice.
Aceste lucrari trebuie imediat puse in aplicare, mai ales daca tinem cont de faptul ca nu au fost realizate nici un un el de lucrari de amploare de reabilitare a statiunii in ultimii 20 de ani.
Principala comoara a acestei regiuni o constituie apele minerale din zona care au fost deja incluse in programul „Drumul Apelor Minerale”, prin intermediul carora se vor reface toate izvoarele de apa minerala de aici si din Sfantu-Gheorghe.
Omul de afaceri Ioan Neculaie mai are in proprietate si Hotelul Bodoc din centrul municipiului Sf.Gheorghe, in care a spus ca va investi in jur de 5-6 milioane de euro, pentru a-l aduce la 4 sau 5 stele.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.