Sf. Valentin – protectorul indragostitilor

Sf. Valentin – protectorul indragostitilor

0 77

Aceasta sarbatoare care a fost comercializata la maximum in zilele noastre are radacini mult mai adanci decat ar parea la prima vedere. Inimioarele, balonasele bomboanele cu ciocolata si maimutoaiele cu tot felul de mesaje de amor si de dor au deformat, intr-o oarecare masura, adevarata semnificatie a acesti sarbatori, transformand-o intr-o «sarbatoare de import, prea comercializata ».


Sf. Valentin (Ziua Indragostitilor) dateaza din timpul Imperiului Roman, cand era o sarbatoare in cinstea Iunonei, sotia lui Jupiter. In data de 14 februarie, numele fetelor erau scrise pe biletele, fiecare baiat tragea un biletel si astfel baiatul si fata al carei numele il trasese constituiau o pereche pe perioada Lupercaliilor.


Traditia spune ca, in timpul imparatului Claudiu al II-lea, casatoriile fusesera interzise in Imperiul roman. Imparatul credea ca barbatii refuza sa se inroleze in armata din cauza sotiilor si logodnicelor lor. Sfantul Valentin, un preot care traia in perioada aceea, a ajutat crestinii si pe cei casatoriti in ascuns, ceea ce i-a adus pana la urma moartea. A fost adus in fata Prefectului, condamnat la moarte in data de 14 februarie 270 d.H.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.