Sezonul estival se deschide pe 19 aprilie 2009

Sezonul estival se deschide pe 19 aprilie 2009

0 58

Sezonul estival este mai aproape decat credeam. Daca pana acum cativa ani, 1 mai era ziua care marca trecerea de la excursiile de week-end de la munte la cele de la mare, anul acesta hotelierii s-au hotarat sa dea startul ceva mai devreme.
Reprezentantii Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral au anuntat ca sezonul estival va fi deschis in 19 aprilie, cand vor fi pregatite pentru turisti un numar de 25 de hoteluri de pe litoral, dintre care 20 in statiunea Mamaia si cinci in sudul litoralului, dupa cum informeaza Mediafax.
Presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin, a declarat ca asociatia a pregatit mai multe surprize turistilor care vor petrece sarbatorile de Paste la malul marii, printre acestea aflandu-se concerte, excursii in judetul Constanta si un foc de artificii. „Vom deschide sezonul estival cu ocazia sarbatorilor de Paste. Am avut mai multe runde de intalniri cu hotelierii, cu autoritatile locale de pe litoral si alaturi de echipa Ministerului Turismului vrem sa oferim o altenativa pentru petrecerea sarbatorilor si pe litoralul romanesc, iar pentru asta e nevoie de multe evenimente. Vor fi cateva concerte, precum si cel mai mare foc de artificii din Romania, care va fi lansat simultan din toate statiunile de pe litoral”, a declarat Martin.
Asadar, Pastele va marca, in acest an, intrarea oficiala in sezonul estival, aceasta trecere fiind facuta si printr-un program pus la cale de hotelieri pentru a atrage valurile de turisti de altadata: ”Paste pe Litoral – Lumina de la malul marii” include 30 de hoteluri din statiunile de pe litoral si 25 de hoteluri din Constanta care spera ca prin aceste oferte promotionale sa aiba un start bun pentru vacanta de la mare 2009.
Hotelierii estimeaza ca in jur de 10.000 de turisti vor alege litoralul romanesc drept destinatie pentru petrecere Pastelui.
Tarifele practicate de hotelieri, pentru un pachet de doua nopti, cu mic dejun si dejun pascal, vor varia de la 220 lei la un hotel de doua stele pana la 440 lei o unitate de trei stele, potrivit Corinei Martin, presedintele Asociatiei Litoral.
Oferta hotelierilor va cuprinde si o serie de excursii organizate cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Astfel, turistii vor avea la dispozitie autobuze gratuite, care ii vor transporta de la hotel pana in Parcul Tabacarie, situat in apropierea statiunii Mamaia, unde IPS Teodosie va oficia slujba de Inviere. ”Noaptea de inviere se va incheia cu cel mai mare foc de artificii din Romania, lansat simultan din toate statiunile de litoral”, spune Corina Martin.
In duminica Pastelui, operatorii de turism vor organiza excursii gratuite la pestera Sfantului Andrei, de langa localitatea Ion Corvin, dar si prezentari ale obiceiurilor traditionale de Paste din diferite zone ale tarii.
Asociatia Litoral si ministerul Turismului au ”negociat” cu agentii economici ca in perioada sarbatorilor de Paste sa-si deschida terasele si restaurantele de pe litoral. In Mamaia, tinerii amatori de distractie vor avea la dispozitie oferta cluburilor Bamboo si Gossip.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.