Sezonul de iarna s-a deschis intr-o primavara totala !

Sezonul de iarna s-a deschis intr-o primavara totala !

0 211


Aflat intr-o Poiana Brasov fara zapada si cu temperaturi primavaratice, Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a participat la deschiderea sezonului de iarna 2006 – 2007.


?


Statiunea Poiana Brasov ar putea avea pierderi de 50% comparativ cu anul trecut din cauza temperaturilor ridicate si a lipsei zapezii, estimeaza presedintele Asociatiei Investitorilor din localitate. Cu toate ca in perioada Sarbatorilor de iarna gradul de ocupare este maxim, daca vremea nu va reintra in normal sezonul de schi ar putea fi compromis. Nici la Predeal, unde autoritatile au investit peste 6 milioane de euro pentru noile instalatii de produs zapada artificiala, lucrurile nu stau mai bine. Instalatiile nu pot functiona a temperaturi mai ridicate de – 4 grade Celsius.


?


Ministrul Radu Berceanu i-a indemnat ieri pe hotelieri sa practice preturi care sa asigure recuperarea investitiilor si obtineri de profit, aratand, in acelasi timp, ca stabilirea unor tarife exagerate va limita numarul turistilor. Daca proprietarii de hoteluri isi vor face calculul sa-si recupereze investitiile realizate in 15 ani, o sa le poata recupera in maximum 10 ani, insa, daca vor sa-si recupereze investitiile in 5 ani si vor creste exagerat tarifele, vor avea probleme cu atragerea turistilor, a spus ministrul de resort. Prezent la Poiana Brasov cu ocazia deschiderii sezonului turistic de iarna, Radu Berceanu a spus ca, abia dupa un timp, UE o sa-si dea seama ce tara bogata a intrat in Uniune.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.