Sex zilnic?

Sex zilnic?

0 159

Pentru femeile si barbatii de peste 30 de ani si avand o relatie stabila de mai mult de cinci ani, sexul zilnic nu mai constitue o atractie, ci devine uneori subiect de curata spaima, s-ar putea zice.
Revista „Fuer Sie” a intreprins un sondaj pe un numar de 1093 respondenti, aceasta ca urmare a recomandarii circuland prin SUA precum ca sexul zilnic apropie partenerii.
94% dintre respondenti au afirmat, apropo de sexul zilnic: „Prea istovitor!”
3% sunt de acord cu practicarea zilnica a sexului, pe cand 97% se tem ca, astfel, sentimentele se uzeaza pe traseu, iar 2/3 spun ca au incercat sa depaseasca „sezonul mort” din pat si in alte feluri decat prin sex, in timp ce peste 90% au dubii asupra faptului ca erotica reinvie prin sex planificat.
In schimb 55% dintre barbatii de peste 45 de ani si cam tot a doua dintre femeile de aceeasi varsta se plang ca practica prea putin sex.
In legatura cu aceasta, profesorul si sexologul Ulrich Clement, de la Universitatea din Heidelberg, spune:
„Partenerii isi reduc, cu timpul, sexualitatea la cel mai mic numitor comun. Prin aceasta isi diminueaza posibilitatile sexuale si isi provoaca singuri lipsa de bucurie si placere a actului, ajungand chiar la dezgust.”
In continuare, el propune cuplurilor sa-si expuna, un partener celuilalt, dorintele erotice, astfel aparand curiozitatea si interesul pentru act.
„Cand partenerii convin asupra actului, ei isi preiau reciproc modelarea sexualitatii. Acesta este de multe ori drumul cel bun si cel mai drept pentru depasirea momentelor de lancezeala sexuala”, mai spune sexologul Clement.
In orice caz, pentru o implinire totala a vietii sexuale este nevoie de participarea ambilor parteneri, cu trup si, mai ales, suflet, la act, ca acesta se petrece zilnic sau mai rar si dupa conditii sau necesitati, de care, in orice caz, trebuie sa tina seama.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.