Sex in Dealul Mitropoliei

Sex in Dealul Mitropoliei

0 90

Din pacate nu este vorba de sexul practicat de vreo pereche de tineri fara locuinta, in vreun boschet, si nici macar de sex normal, adica intre un barbat si o femeie. Este vorba de un nou scandal care se petrece in sanul si aproape de varful Bisericii Ortodoxe Romane, o institutie tot mai departe de menirea ei.
Iata, la Mitropolie, cuviosul Teoctist – cati nu i-or fi pupat mana cuviosului? – a fost filmat in timp ce facea sex cu amantul sau.
Cuviosul Teoctist Nichitean, considerat de multi urmas al Preafericitului Daniel, a fost filmat in timp ce facea sex cu un alt barbat in caminul Arhiepiscopiei Bucurestilor, situat in Dealul Mitropoliei.
La 26 de ani, Teoctist slujea alaturi de Preafericitul Daniel, dar asta nu l-a impiedicat sa intre in pacat. Daca ziua isi servea biserica cu smerenie si sfintenie – cine stie pe unde-I zbura gandul cand trantea cate un “Doamne miluieste”, zic eu, pacatosul! – se pare ca noaptea imbraca „haina desfraului”.
Astfel, reporterii de la Libertatea au prezentat un film in care Cuviosul Teoctist facea sex pe muzica populara si pe ritmuri de manele in chilia sa.

Amantul Cuviosului a fost cel care a zguduit Patriarhia cu acesta veste. Motivul pentru care amantul Cuviosului Teoctist ar fi facut dezvaluirea este acela ca parintele l-ar fi inselat cu un alt barbat.

Cuviosul Teoctist a parasit Mitropolia in urma cu trei luni, pe motiv ca este bolnav de TBC.

„In luna august a acestui an si-a cerut iesirea din monahism, acum intelegem si motivul real. Mustrarea de consiinta si faptul ca aduce o grava ofensa Bisericii Ortodoxe Romane l-au determinat ca in luna august s solicite iesirea din monahism, iar decizia i-a fost acceptata. Era un monah cu mici probleme de randuiala, dar erau minore si asa cum se practica in viaþa monahala se spera in depasirea lor, dar nimeni nu a banuit astfel de fapte”, a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.
Sanchi mustrari de constiinta! Sanchi adevarata credinta in Dealul Mitropoliei!

Ca dovada, reprezentantii bisericii au evitat sa declare care au fost “micile scapari” ale Cuviosului Teoctist Nichitean, precum si motivul pentru care acesta a decis sa paraseasca Patriarhia.
Normal, corb la corb nu-si scoate ochii, iar acest soi de preacurvie o fi o practica obisnuita, curenta, pe acel deal din buricul Capitalei.
Personal, nu pot sa-i inteleg pe acesti oameni. Cand exista atatea manastiri de maici, multe dintre ele dragute foc, multe dintre ele dornice de actul lasat de Dumnezeu ca ceva firesc, la ce-ti trebuie sa devii poponaut?
Dar nu-I nimic. Pana la urmatorul scandal se mai scot ceva moaste, se mai organizeaza ceva pelerinaje, fraierii se vor inghesui sa doneze si sa bage bani in cutia milei si mai stiu eu pe unde, nu cumva clerul ortodox – nu ca in alte religii ar fi cu mult altfel – sa duca lipsuri si sa nu aiba forte sa si-o puna noaptea pe invers.
Oare asta sa fie adevarate credinta? Sunt sigur ca nu. Dar se pare ca, asa cum se petrec lucrurile in lumea laica, tot asa decurge totul si printre cler: de la cap se impute pestele.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.